Szeged, naplemente, Tisza, folyó, dóm, belváros

Az üdülni vágyók több mint fele legalább kétszer utazik el pihenni az idén – Szeged továbbra is népszerű

Idén az üdülni vágyók több mint fele legalább két alkalommal utazik el minimum egy éjszakára a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. A szállásfoglaló portál csütörtökön az MTI-vel közölte, hogy minden harmadik válaszadó már foglalt szállást, további 55 százalék pedig még nem foglalt, de tervez utazást. Minden tizedik résztvevő még bizonytalan, és csupán kevesebb mint 2 százalék […]

Balaton, Balaton-felvidék, Monoszló, Hegyestű, látnivaló, turizmus

Túlszárnyalta a 2022-es évet a turizmus tavaly Magyarországon

Tavaly nemcsak a 2022-es év eredményeit szárnyalta túl a magyar turizmus, de elérte, sőt olykor meg is haladta a 2019-es rekordév számait is – ismertette az előzetes adatok alapján tartott évértékelő sajtótájékoztatón Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) igazgatósági elnöke csütörtökön Budapesten.

Szeged, ősz, Holt-Maros, időjárás, november, természet

Szallas.hu: tavaly 17 százalékkal nőtt az átlagos foglalási ár

A Szallas.hu adatai szerint 2023-ban az egy főre jutó átlagos foglalási ár éjszakánként 13 ezer forint volt, ami 17 százalékos emelkedést jelent 2022-höz viszonyítva, a régiók közül a Balaton, a települések között pedig Budapest, Siófok és Eger lettek 2023 legkedveltebb úti céljai.

Szeged, gólyalábasok, ünnepi fény, Dóm tér, adventi vásár, Kárász utca, díszkivilágítás, Dugonics tér, fényvillamos

Szilveszterkor Eger, Gyula és Szeged volt a legkeresettebb a belföldi utazók körében

Szilveszterkor a belföldi utazók körében Eger, Gyula, Szeged, Budapest és Pécs volt a legkeresettebb úti cél – ismertette foglalási adatai alapján a Szallas.hu az MTI-vel. A közleményben tájékoztattak arról is, hogy 2024-re is indítanak akciós előfoglalási kampányt a Szallas.hu oldalán. Az eddig már megtett 2024-es nyári foglalások alapján Budapest, Szeged, Siófok, Hajdúszoboszló, Pécs, Eger, Gyula, […]

Balaton, sajkodi strand, strand, fürdőzés, nyár, nyaralás, turizmus

Tavaly is nagy népszerűségnek örvendett a Balaton – a vendégek és a vendégéjszakák száma is nőtt

Tavaly novemberben a magyarországi turisztikai szálláshelyeken (kereskedelmi, magán- és egyéb szálláshelyeken) 1,0 millió vendég 2,5 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 13, a vendégéjszakáké 7,5 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).