Szakmai találkozások – Inspiráció címmel rendezett workshopot kedden Szegeden a Forrás Hotelben a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület. A tagok és az együttműködő partnerek kiállításon és a szakmai előadásokon mutatták be innovatív termékeiket, megoldásaikat, tudásukat.
A 2021 júniusban alakult egyesület munkájában a régió vendéglátásban és turizmusban működő szakemberei vesznek részt. Az egyesület célja egy szakmai összefogás kialakítása a gasztronómia, a vendéglátás és a turizmus területén, a térség gasztronómiai és turisztikai értékeinek minél szélesebb körű megismertetése.
Az elmúlt két évben több szakmai és közönség rendezvényt is szerveztek azzal a céllal, hogy bemutatkozzanak a nagyközönségnek. A kedd esemény témája a megújulás és a jelenlegi trendek bemutatása volt. Az egyesület rendes és pártoló tagjai, együttműködő partnerei egy nagyszabású kiállítás és előadások keretein belül mutatták be saját innovatív szolgáltatásaikat, megoldásaikat.
A tucatnyi szakmai előadáson volt szó a vendéglátás árazásáról, a fogyasztói élményről, utóbbiról az SZTE Gazdaságtudományi Karának egyetemi docense, Garamhegyi Ábel beszélt. Terítékre került a jövő generációjának fogyasztási szokása éppen úgy, mint a növényi táplálkozás, vagy a thermotechnika a hűtéstől a főzésig. Az Unilever Magyarország képviseletében Miklós Erika marketing menedzser és Szikora Péter kreatív chef szólt a gasztronómia új trendjeiről.
Az előadásokat követően az érdeklődők a kiállítók standjain – volt belőlük vagy félszáz – meg is kóstolhatták az újdonságokat. A program a látogatók számára ingyenes volt, de a szervezők ezt regisztrációhoz kötötték.
Fotók: Frank Yvette