Orbán Tusványoson

Mégsem jön Szegedre Orbán Viktor – de úgy volt, hogy érkezik

Helyi hírek Rendőrség

Elsőként a szeged.hu közölt cikket arról, hogy pénteken Orbán Viktor Szegedre látogat, ami nagy lezárásokkal jár és a korlátozások már csütörtökön délután megkezdődnek.

A 500 határvadász eskütételével kapcsolatos hír mi is átvettük, ahogy a szinte a teljes magyar sajtó. E szerint a rendezvényre a magyar miniszterelnök mellett Szegedre látogat Pintér Sándor belügyminiszterrel és Kövér László házelnökkel együtt.

Azóta kiderült, kormányfő programjában nem szerepel a pénteki szegedi látogatás, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtótitkára az alábbi közleményt adta ki az MTI-n keresztül: A miniszterelnök nem látogat Szegedre, ez hírlapi kacsa.

Az index.hu továbbmegy, a portál szerint nincs még döntés arról sem, hogy a határvadászok ünnepélyes eskütétele hol és mikor lesz. Ez utóbbi azért különösen figyelemre méltó, mert ilyen a lezárásokat magától még egy önkormányzati portál sem talál ki….Orbán Viktor meghívóA levél forrása: szeged.hu

Frissítés:

A szeged.hu kedd délben reagált arra, hogy a Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtótitkára hírlapi kacsának minősítette Orbán Viktor szegedi látogatását. Ez annak tükrében, hogy Botka László polgármester is meghívót kapott az eseményre, elég különös – és az invitálást nem is akárkik írták alá.

Abban igaza van a portálnak, hogy egy miniszterelnök programja változhat, de akkor szóvivőjének sem ártana óvatosabban fogalmaznia, visszafogottabban, minősíteni…

Kérdés azért még jó néhány maradt, s ezek közül csak az egyik az, hogy mekkora lezárás kell egy miniszterelnök nélküli határvadász eskütételnek.