Móra múzeum Szeged

Orbán nem jön, lefújhatják a pénteki szegedi határvadász-avatót

Helyi hírek Rendőrség

Nem csak hogy Orbán Viktor nem jön Szegedre pénteken, jó eséllyel a nagy lezárásokkal járó határvadász tisztavatást is lefújják a Móra múzeum előtt.

Hétfőn még úgy volt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Móra Ferenc Múzeum előtt ötszáz határvadász eskütételén mond beszédet, soha nem látott óvintézkedésekkel, útlezárásokkal.

Ma délelőtt Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök hírlapi kacsának minősítette a miniszterelnöki látogatást, ami enyhe túlzás, mert az eseményt tervezték és arra a szegedi polgármestert is meghívták. Erről itt írtunk.

Szeptember 2-án érkezett a Szegedi Városkép és Piac Kft.-hez egy igénybejelentés a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfő-kapitányságtól, hogy szeptember 9-én, pénteken 10 órától ötszáz határvadász ünnepélyes eskütételét rendeznék meg a Móra Ferenc Múzeum előtti területen. Rácz Attila, a Városkép ügyvezető igazgatója a rendezvény megtartásához szükséges engedélyt ma aláírva elküldte a rendőrkapitányságnak – írja az ügyet kirobbantó és végivivő önkormányzati portál, a szeged.hu.

– Fél 3 körül a rendőrség képviselője szóban érdeklődött társaságunknál, hogy le szeretnék mondani a rendezvényt, ennek mi a menete. Kollégám arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy elég e-mailben egy lemondó nyilatkozatot küldeni, de ez eddig a pillanatig még nem érkezett meg – mondta a portálnak Rácz Attila.

Levél a szegedi lezárásokrólA szeged.hu első cikkét e rendőrségi levélben szereplő útlezárások alapján írta, amit a Szegedi Közlekedési Kft.-nek küldtek el. A portál sokallta az érthetetlen túlbiztosítást.

Nyitóképen a Móra múzeum, mégsem jönnek elé a határvadászok. Fotó: Frank Yvette