Posta petőfitelep

Egész Szeged tiltakozik a postabezárosok ellen, Tápén és Petőfitelepen is gyűjtik az aláírásokat

Gazdaság Helyi hírek Ország

Számos egységét bezárja, és csoportos létszámleépítést hajt végre a Magyar Posta – közölte a vállalat október végén. 210 településen 366 – Szegeden 12 – postahivatal működését szüneteltetik. Csongrád-Csanád megye székhelyét kiemelten sújtják a bezárások, nem csoda, hogy egyként mozdult meg, tiltakozik a város.

A bezárásra ítélt posták november 11-ig állnak az ügyfelek rendelkezésére. Arról, hogy mely szegedi postákra kerül lakat a hét végével, ebben a cikkben írtunk.

– Aláírásgyűjtésbe kezdünk, hogy ne zárják be a szegedi postákat, szombattól 12 bezárását jelentették be városunkban. Körzetünkben is nagyon sokan használják ezt a szolgáltatást. Félünk, hogy nem is tervezik majd tavasszal visszanyitni ezeket. Szeretnék az aláírásgyűjtéssel nyomatékot adni, hogy a lakosok ragaszkodnak a postához – írta közösségi oldalán Szénási Róbert, petőfitelepi önkormányzati képviselő.

Az aláírásgyűjtés szerdán, csütörtökön és pénteken délelőtt 9 és 12 óra között lesz a Csap utcai posta előtt, illetve már most van erre lehetőség  a Petőfi-telepi Művelődési házban, nyitvatartási időben.

Tápén is folyik az aláírásgyűjtés, a nyitvatartási időben a művelődési házban itt is alá lehet írni a lapokat. Lakossági kezdeményezésre közérdekű ügy kapcsán kezdtek aláírásgyűjtésbe.

Az nem lehet, hogy egy ekkora településrész postai szolgáltatás nélkül maradjon és a következő elérhető posta kilométerekre legyen

– írta közösségi oldalán Szécsényi Rózsa, Tápé önkormányzati képviselője.

A tápéi postánál november 9-én szerdán 10-12 óráig, csütörtökön 13-15 óra között, szombaton 9-11 óráig lehet aláírni a támogató íveket.

Mihálik Edvin is közösségi oldalán hívta fel a figyelmet a szegedi önkormányzat aláírásgyűjtésére, mellyel a helyi posták bezárását szeretnék elkerülni.

– Ezzel az újabb megszorítással több tízezer szegedi mindennapjait keserítik meg: többet kell majd sorban állni és utazni is ahhoz, hogy az emberek el tudják intézni postai ügyüket. Be tudják fizetni számláikat, fel tudják adni leveleiket és küldeményeiket – írja a Zöld város fejlesztésért felelős tanácsnok.

Tizenkét postahivatal bezárása azt jelentené, hogy több városrész is szolgáltatás nélkül maradna, mely Mihálik szerint elfogadhatatlan.

Arra kérünk minden szegedit, aki nem ért egyet a postabezárással, írja alá petíciónkat, amit tiltakozásként eljuttatunk majd a kormánynak

– zárul a poszt.

Tóth Péter, a szegedi Jobbik elnöke hasonló írást fogalmazott meg közösségi oldalán a petícióval kapcsolatban. Innen kiderül, hogy a papír alapú kitöltésre is lesz lehetőség a hétvégén a Széchenyi téri nagypostánál, a Mars téri piacon és a kiskundorozsmai vásárban.

Település- és területrendezési szempontok alapján az országosnál is kaotikusabb a helyzet Csongrád-Csanád megyében, ahol Szegedet sújtja a legjobban az állami szintű szolgáltatás leépítése. A legjelentősebb visszaesés itt tapasztalható, mivel 19 működő szolgáltatás 2/3-át, azaz 12 postát zárnak be péntektől.

– Egy-egy posta átlagosan 8-9000 szegedi embert tudott kiszolgálni, ez a szám a jövőben megközelíti a 25 ezret. Mindenkinek van elképzelése, hogy mi lesz az 1-es Postán az ünnepekkor… – zárja posztját Tóth Péter.

-ka-

Nyitóképen a bezárásra ítélt petőfitelepi posta.

Kövessen bennünket a Facebookon a legfrissebb szegedi hírekért!