Szeged, Szegedi Szabadtéri Játékok, Ezeregy éjszaka, Dóm tér, kultura, színház, produkció, Geszti Péter, Juronics Tamás

Rekordbevételt hoztak a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai

Helyi hírek Kultúra

Kisvárosnyi néző látta az Ezeregy Éjszakát, már jövőre is lehet rá jegyet igényelni.

Az idei Szegedi Szabadtéri Játékokon majdnem 63 ezer volt a nézők száma, ebből Geszti Péter musicaljét, az Ezeregy Éjszakát több, mint 24 ezren látták. A szabadtéri 29 napján 17 különböző műsor szerepelt az előadásokon a Dóm téri és az újszegedi színpadon, az évad rekordbevételt hozott.

A hazai vendégművészek és a külföldi előadók mellett természetesen a Szegedi Nemzeti Színház művészei is felléptek az előadásokon. A négy nagyszínpadi produkcióból hármat a Szabadtéri Játékok önállóan hozott létre: a Holdvilágos éjszakán című operett-opera gála, a Chicago és az Ezeregy éjszaka musicalek így valósultak meg. Ezek mellett az egyik legnépszerűbb musicalt, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Elisabeth-jét is láthatták a nézők. Nagy siker volt az új magyar world musical ősbemutatója, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István alkotása. Az Ezeregy éjszakát hat, teltházas estén láthatta a közönség – írja a Szegedi Szabadtéri Játékoknak az  évadot értékelő közleménye. Akik lemaradtak a musical idei előadásairól, már jelezhetik jegyigényüket az Ezeregy éjszaka 2024-es szabadtéri előadásaira, az elővásárlási lehetőségről a szabadtéri odalán lehet tájékozódni.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad a hétből öt estén át teljes teltházzal működött. A gitár világsztárja, Al Di Meola koncertje különleges élmény volt a világzene, a latinos muzsika, a jazz és a hozzá közeli műfajok kedvelőinek. Rajta kívül Zorán, Demjén Ferenc, Debreczeni Ferenc és az Omega Kamarazenekar, továbbá Király Linda, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel kórus, Szabó Győző, Lepés Gábor és Feke Pál; Dolhai Attila, Fischl Mónika, Oszvald Marika és a 100-Tagú Cigányzenekar, Palya Bea, a Kispál és a Lovasi zenélt Újszegeden.

A nyár végén a Dóm téri nézőteret szét kell szedni, összesen 720 tonna csövet és más anyagot kell lebontani és elszállítani. A következő héten már az újabb fesztivál, a szeptember 13-17 között zajló Bortér előkészületei kezdődnek meg a Dóm téren, megkezdik a pavilonok építését a Szegedi Városkép és Piac Kft. munkatársai.

Fotó: Frank Yvette – Szegedi Nap