Szeged, Szent Gellért Fórum, stadion, véderdő, fejlesztés, fakivágás, fa, erdő

Assisi Szent Ferenc, ez lesz a szegedi véderdő neve

Helyi hírek

Mihálik Edvin, Újszeged önkormányzati képviselője, zöld város tanácsnok hivatalos Facebook oldalán közölte: Assisi Szent Ferenc, ez lesz a szegedi véderdő neve. 

Októberben derült ki, hogy kiemelt beruházásként iskolát építene a Szeged-Csanádi Egyházmegye a Szent Gellért Stadion mellé. A területet, ami valójában egy hathektáros erdő, ingyenesen adta át az állam az egyházmegyének. Azóta a város igyekszik minden követ megmozgatni, hogy elkerüljék az erdő tarra vágását, de a kormány rendeleteivel folyamatosan megakadályozta a helyi rendeletek érvényesítését. Ahogyan arról a Szegedi Nap is beszámolt, január 20-án több százan tilakoztak Szegeden a tervezett erdőirtás ellen. A képviselő szavazást is indított, annak érdekében, hogy a véderdőnek neve is legyen. Ennek eredményét ma Mihálik Edvin hivatalos Facebook oldalán közölte.
“Köszönöm annak a több ezer szegedinek, aki szavazatával támogatta a Fidesz által kivágásra ítélt véderdőnk megmentését. A városi közgyűlés következő ülésén kezdeményezni fogom, hogy a stadion melletti területet hivatalosan is nevezzük el Assisi Szent Ferenc erdőnek” – áll a bejegyzésben.
A képviselő szerint a szegediek jól döntöttek, hiszen Szent Ferenc a természet iránti szeretetéről és alázatáról volt híres, a környezetünk védelmét Isten dícséretének és az ember legfontosabb földi küldetésének tartotta.
Zárásképp kiemelte:
“Talán a magukat kereszténynek valló fideszes politikusokat is sikerül emlékeztetnünk ezekre az elvekre a névadással” – írta a posztban.
(Mihálik Edvin hivatalos Facebook oldala)
Fotó: Frank Yvette