Magyar Péter

A legfőbb ügyész és a kormány lemondását követelte Magyar Péter

Ország

Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter jogász kedden a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén.

Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen kedden folytatott meghallgatása után hívta követőit demonstrációra a Legfőbb Ügyészség épülete elé, majd a Kossuth térre, a rendezvény második fele azonban végül a Vértanúk terén valósult meg.

Magyar Péter azt mondta: Magyarország a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai, morális és jogi válságába süllyedt néhány hét alatt pedofil bűncselekmények eltussolásával, kegyelmi botránnyal, korrupt végrehajtókkal és kormánytagokkal.

Emlékeztetett: kedden átadott az ügyészségen egy hangfelvételt, amelyen az hallható, hogy volt felesége, a korábbi igazságügyi miniszter elmondja, a kormány bizonyos körei büntetlenül “belenyúlhattak” nyomozati iratokba és figyelmeztették Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium volt parlamenti államtitkárát az ellene folyó titkos megfigyelésre.

A legfőbb ügyész és a kormány lemondását követelte Magyar Péter
Magyar Péter jogász beszédet mond a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén az Alkotmány utcában, a Legfőbb Ügyészség épületénél 2024. március 26-án. A demonstráción Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter. 

Értékelése szerint az ügyészségnek tanúként kellene meghallgatnia az ügyben több kormánytagot és a miniszterelnököt is. Hozzáfűzte azonban: “független vizsgálat és valódi felelősségre vonás csak akkor várható el, ha Polt Péter legfőbb ügyész haladéktalanul távozik hivatalából”.

Beszédét a Vértanúk terén folytatva a demonstráció résztvevőit arra szólította fel, hogy gyakoroljanak nyomást a kormányra és álljanak ki a közös jövőért, majd egy perc csendet kért a bicskei pedofilügy öngyilkos áldozatáért. “Nem úszhatják meg a valódi felelősök” – mondta, és a kormány tagjainak távozását követelte.

Hangsúlyozta, az embereknek meg kell adni a választási lehetőséget egy “korrupt, velejéig romlott” hatalom és olyan erő között, amelynek célja egy szabad, boldog, független, szuverén, modern, európai Magyarország felépítése.

(MTI)

Fotó: MTI/Lakatos Péter