II. Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál

Jön a II. Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál

Party Zone

A tavalyi évben hatalmas érdeklődés mellett óriási sikert aratott az első Szegedi Gin & Rum Fesztivál, amely idén szeptember 6 és 8. között újra várja a látogatókat a város szívében, a Roosevelt téren, a Móra Ferenc Múzeum előtti festői környezetben. A rendezvény második alkalommal kerül megrendezésre, és a szervezők célja, hogy az idei fesztivál a korábbi év sikerét túlszárnyalva egy még gazdagabb és izgalmasabb élményt nyújtson mind a helyiek, mind a városba látogató vendégek számára.

Az idei év egyik legfontosabb újdonsága, hogy a szervezők megduplázták a kiállítók számát és a megnövekedett gasztronómiai kínálatnak köszönhetően a rendezvény inkább gasztrofesztiválként határozza meg magát. Az ételek és a minőségi italok szorosabb összekapcsolása révén immár nemcsak a gin és a rum rajongói, hanem a kulináris kalandok szerelmesei is otthon érezhetik magukat szeptember első hétvégéjén. A háromnapos seregszemlén olyan neves szakácsok, mint Wossala Rozina és a szegedi Bálint Ferenc mutatják be főzőtudományukat, az élmények sorát pedig 8 nívós étterem teszi teljessé. A kitelepülő vendéglátóegységek célja, hogy bemutassák a legfrissebb trendeket és inspirációkat a látogatóknak, miközben autentikus, helyi és nemzetközi ízeket is felvonultatnak majd. Külön érdekesség, hogy idén több mint 100 féle gin és rum közül válogathatnak a látogatók.

A fesztiválon a zenei élmények is fontos szerepet kapnak: a DJ szettek mellett élőzenei fellépők is színesítik a programot, így mindenki megtalálhatja a számára vagy a gin és rum fogyasztáshoz megfelelő zenei stílust.

II. Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál
Italkülönlegességek várják az érdeklődőket.

A programok között egy igazán egyedülálló élmény is helyet kapott: a Móra Ferenc Múzeum termeiben, öt különböző márka nagykövetei és a Magyar Bártender Szövetség elnökségének tagjai tartanak előadásokat és kóstolókat, ahol a résztvevők mélyebb betekintést nyerhetnek a prémium gin és rum világába. Mindegyik helyszín különleges atmoszférával várja a látogatókat, amely tökéletesen harmonizál a kóstolt italok karakterével. A kóstolóhelyszínek közül kiemelkedik majd a múzeum tetején található panorámaterasz, amely hangulatos lezárása lesz a kóstolósorozatnak. A limitált programra az előzetes regisztráció hamarosan indul.

II. Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál
Előadások és kóstolók is lesznek.

A szervezők számára fontos szempont volt, hogy Szeged egy olyan rendezvénnyel gazdagodjon, amely méltó módon képviseli a város kulturális és gasztronómiai sokszínűségét. A tavalyi fesztivál sikere bebizonyította, hogy a szegedi közönség nyitott az új, prémium szintű rendezvények iránt, ezért a szervezők idén megduplázták a kiállítók számát, és még több színes programmal várják az érdeklődőket, amely rövidesen teljessé és véglegessé válik. A Gin és Rumfesztivál célja, hogy prémium minőségű élményt nyújtson, amely nemcsak szórakozást kínál, hanem inspirálja is a látogatókat, hogy felfedezzék az ízek és illatok világát szeptember 6 és 8. között a szegedi Móra Parkban.

II. Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál
A Gin és Rumfesztivál célja, hogy prémium minőségű élményt nyújtson az érdeklődők számára.

További részletek a “II. Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál” Facebook eseményen és “ginesrumfeszt” Instagram oldalon.

(Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál közleménye)

Fotó: Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál