Tüntetés Szegeden a Wesley-iskola bezárása ellen

Százak tüntettek Szegeden az Iványi Gáborék által működtetett Wesley-iskola bezárása ellen

Helyi hírek

Több százan tüntettek Szegeden a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) fenntartásában működő Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium működési engedélyének visszavonása miatt.

Tóth Éva, az iskola igazgatója azt mondta: úgy tudja, nincs megfelelő szakmai hátterű intézmény, ahova a Wesleyből kikerülő sajátos nevelési igényű gyerekeket fel lehetne venni. Azt is megismételte, amit korábban már bejelentettek: hétfőn kinyitják az iskolát, tanítás helyett pedagógiai felügyeletet biztosítanak azoknak, akiknek a szülei ezt kérik.

A kormányhivatal pénteken vonta vissza az iskola működési engedélyét, egy munkanappal a tanév kezdete előtt. Emiatt közel 150 gyerek szüleinek kellett volna egy nap alatt új iskolába beiratni a gyerekeiket.

A Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium működési engedélyét az intézmény tetemes tartozásai miatt vonta vissza a tankerület.

Iványi Gábor, a MET vezetője elismerte, hogy hogy van tartozásuk a NAV felé, de állítása szerint ezt rendezni tudnák, ha megkapnák a jogszerűtlenül elvett 12 milliárd forintot.

Fotó: Facebook/Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium – Szeged