Bíró Ica

Visszakaphatja elárverezett ingatlanjait Bíró Ica

Bulvár

Felcsillant a remény Bíró Ica számára: az elárverezett házát és lakását is visszakaphajta.

A szakemberek átnézték a végrehajtások anyagát, és olyan dologra bukkantak, amely alapján felvetődik, hogy a végrehajtók jogellenesen jártak el az ügyeiben: erről a Blikknek mesélt a volt fitneszedző-modell.

Ahogy nekem elmagyarázták, a végrehajtások kérői úgy kérelmezték az eljárások folytatását, hogy annak a törvény által előírt feltételei nem álltak fenn. Ezt a végrehajtó tudta, ennek ellenére nem utasította el a kérelmet, hanem elrendelte a végrehajtás folytatását. Mivel ezt tette, visszaélt a hivatali hatalmával, illetve, mivel tudta, hogy a benyújtott levél nem alkalmas joghatás kiváltására, és ezt elhallgatta előlem, tévedésben tartott engem

– nyilatkozta Bíró Ica, aki ezt nem akarja annyiban hagyni. A lap megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, ahol elmondták,  hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben december 1-jén elrendelték a nyomozást.

Ha bebizonyosodik, hogy Icának van igaza, az árverési vevőnek ki kell költöznie Ica ingatlanjaiból és eredeti állapotában helyre is kell állítani azokat.

A Metál Lady-t 2019-ben lakoltatták ki. Tíz évvel ezelőtt vett fel svájci frank alapú hitelt, de sokakhoz hasonlóan az árfolyam emelkedése miatt a törlesztőrészlete a háromszorosára nőtt, amit egy idő után már nem tudott kifizetni. 2019-ben jogerősen lakoltatták ki a házából és a lakásából is, de a jelenlegi hírek szerint a végrehajtó jogellenesen rendelte el a végrehajtási eljárást, így minden azzal kapcsolatos intézkedés, az árverés is jogellenes volt.