Vadon Jani

Kétmilliós bírság lett a vége annak, hogy Vadon Jani megalázott egy kolimbiai kisfiút

Bulvár

Még tavaly indított az NNH vizsgálatot Vadon Janiék ellen, amiért a Celeb vagyok, ments ki innen! egyik élő adásában csúnya tréfát üztek egy helyi kisfiúval Kolumbiában.

A Sebestyén Balázs és Vadon Jani által csak Pedritónak nevezett fiúnak Vadon Jani magyarul tett fel megalázó kérdéseket, amire a fiú – feltehetőleg az előre megbeszéltek szerint – folyamatosan “Sí Senor!”-ral válaszolt. Így például arra is, hogy “Anyád megmondta, hogy én vagyok az apád?”, vagy arra is, hogy “Tudod, hogy ha mondjuk tíz éven keresztül fánkot fogsz zabálni, mint eddig, akkor 150 kiló leszel 16 éves korodra, ugye?”

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem találta viccesnek a helyzetet, a vizsgálat eredménye szerint a műsorvezető megalázta a kisfiút, akit kiszolgáltatott helyzetbe hozott, ezt pedig tiltja a médiatörvény. Ezért az RTL-nek fizetnie kell, pontosan kétmillió forintot.

Az RTL-nek a bírság megfizetésén túl közzé kell tennie a jogsértésről szóló közleményt a műsorszám sugárzásának idősávjában legalább két alkalommal és a szolgáltató honlapján hét napig folyamatosan – írja a media1.hu. A laphoz eljuttatott információk szerint az NNH a bírság összegének megállapításakor figyelembe vette, hogy az RTL egy olyan országos tévécsatorna, ami jelentős befolyásoló erővel rendelkezik.