Karikó Katalin, Szeged, SZTE, egyetem, kutató, kiállítás

Karikó Katalin és társai vehették át a rák elleni kutatásért a Meyenburg-díjat

Kutatótársaival, Özlem Türecivel és Ugur Sahinnal (BioNTech AG és Mainzi Orvostudományi Egyetem) Karikó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatóprofesszora vehette át a rák elleni vakcinák és immunterápiák továbbfejlesztése terén nyújtott kiemelkedő hozzájárulásáért az idei Meyenburg-díjat – írta közleményében az SZTE közkapcsolati igazgatósága pénteken.

Bruce Beutler Nobel-díjas

A Nobel-díjas Bruce Beutlerrel találkozhatnak Szegeden a Nemzeti Tudósképző Akadémia növendékei

Bruce Beutler Nobel-díjas amerikai immunológus, valamint a Nemzeti Tudósképző Akadémia fiatal kutatói tartanak előadásokat Szegeden a nemzetközileg is egyedülálló tehetséggondozó programban résztvevő növendékeknek, akik laborgyakorlatokon is részt vehetnek – tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

Szeged, Füvészkert, tavasz, virág, növény, fa, természet, kirándulás, turizmus

Hétvégi programajánlatunk az újszegedi Füvészkert

Gyönyörű időnk van ma, még szebb lesz holnap, sok napsütéssel és akár 23 fokkal. Bár szombatra és vasárnapra 6 fokkal visszaesik a csúcshőmérséklet, a napsütést pedig felhők, helyenként esők zavarhatják meg, a 17 fokos maximum még simán kirándulóidő. Talán ilyenkor, tavasszal mutatja magát legszebbnek az SZTE Füvészkertje Újszegeden. Kitűnő hétvégi program, s ha mégis elkapja […]

Szegedi Tudományegyetem

Itthon a Szegedi Tudományegyetem az első a biológiai tudományokban a QS rangsora alapján

A Szegedi Tudományegyetem, amely évek óta Magyarország legjobb egyeteme a brit Quacquarelli Symonds (QS) összegyetemi világrangsorában, kiválóan szerepelt a frissen megjelent tudomány- és szakterületi listákon. A 2023. március 22-én nyilvánosságra hozott eredmények alapján az SZTE holtversenyben első helyen végzett biológiai tudományok területén magyar viszonylatban. Emellett több területen előrelépett a nemzetközi rangsorban, és új tudományterületi listára […]

Kánikula a szegedi Kárász utcán

Ismét közvetlen Európai Uniós pályázatot nyert Szeged, közösen az egyetemmel

A város önkormányzata szegedi partnerekkel konzorciumban pályázatot nyújtott be a LIFE egyik 2022-es felhívására „Városi hőszigeteket mérséklő magatartásváltoztatásra ösztönző kormányzási modell” címmel, COOL LIFE rövidítéssel.