SZTE BTK épülete

Jövőre kezdik felújítani az SZTE bölcsész karának Petőfi Sándor sugárúti épületét

A „Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás” című projekten belül megújul a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Petőfi Sándor sugárúti épülete is, erre 865 millió forint áll rendelkezésre.

Ősz a szegedi ligetben

Az SZTE is tagja az új környezetvédelmi platformnak

Megalakult a Természet-Alapú Megoldások magyarországi hálózata (TeAM HUb), melynek egyik elsődleges célja, hogy támogassa a szakmai kapcsolatépítést mindazon egyének és szervezetek között, amelyek elkötelezettek ezek elterjesztésében. A szervezet alakuló rendezvényén a Szegedi Tudományegyetem kutatója, Dr. Gulyás Ágnes is népszerű előadást tartott.

A Szegedi Tudományegyetemmel működik együtt a dél-koreai Csungang Egyetem a mesterséges intelligencia területén

Együttműködési megállapodást kötött több magyar felsőoktatási intézménnyel a dél-koreai Csungang Egyetem (Chung-Ang University, CAU), amely a mesterséges intelligencia területén tanuló és kutató öt magyar hallgatónak ajánlott fel ösztöndíjat.

SZTE nyílt nap

Új, élményalapú bemutatók és színes programok az SZTE a nyílt napján

Több ezer érdeklődő vett részt a Szegedi Tudományegyetem Nyílt Napján. Minden kérdésükre választ kaphattak a felvételizők 2022. november 24-én, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az SZTE 12 kara több mint 550 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton.

Gyerekklinika

Újabb eszközökkel bővült a szegedi gyermekklinika

A Gyógyító Angyal Alapítvány két és fél millió forint értékben vásárolt laparoszkópos eszközöket az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermeksebészeti osztályának. Az adományt Dr. Papp Andrea, az Alapítvány programfelelőse és Dr. Ónodi János, az Alapítvány Kuratóriumának elnöke adták át Dr. Kovács Tamásnak, a Gyermeksebészeti osztály vezetőjének.

A robotikához csinál kedvet a gyerekeknek a ságváris tanító – elismerték a munkáját

A Neumann Társaság novemberi szokásos éves konferenciáján adta át tizenhat kiemelkedő hazai informatikus szakembernek az érdemeik elismeréséül járó plaketteket és emlékérmeket. Özvegy Judit a szegedi Ságvári általános iskolában a legkisebbeknek csinál kedvet a robotikához, munkáját Tarján-emlékéremmel ismerték el.

Szegedi Tudományegyetem, SZTE, egyetem, egyetemisták, hallgatók, diákok, könyvtár

Nyílt napot tart a Szegedi Tudományegyetem

A felvételiről, a képzésekről és a hallgatói élet mindennapjairól tájékozódhatnak a továbbtanulás előtt állók a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) nyílt napján, melyet csütörtökön tartanak a József Attila Tanulmányi és Információs Központban – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.