Szeged Design Week 2023

Sokszínű programlistával várják az érdeklődőket a Szeged Design Week-en

Építészet, gasztronómia, képzőművészet, művészetterápia – csak néhány terület, amelynek képviselői érdekes programkavalkáddal készülnek a Szeged Design Week alkalmából 2023. október 5-15. között. Az SZTE BTK adjunktusa, Dr. Váraljai Anna és két mesterszakos hallgató kezdeményezésére valósulhat meg az esemény a Budapest Design Week-hez kapcsolódva.

SZTE Bolyai-díjas kutatónő, Dr. Hegedüs Zsófia

A mesterséges önszerveződő molekulákat Dr. Hegedüs Zsófia, az SZTE Bolyai-díjas kutatója fejleszti

Dr. Hegedüs Zsófia a következő három évre nyerte el a Bolyai János Kutatási ösztöndíjat, melynek keretében olyan sejtfolyamatokra ható fehérjéket vizsgál, melyek terápiás szempontból gyógyszercélpontok lehetnek. Az SZTE SZAOK Orvosi Vegytani Intézetének oktatóját a gyógyszerkutatás és a gyógyítás egyformán motiválja.

Amigók SZTE

Az Amigók Szegeden is segítik és fejlesztik a kórházban fekvő beteg gyerekeket

Immár 5 város 16 kórházi egységében, közel 190 önkéntessel, heti 38 foglalkozás keretében segíti és fejleszti az Amigos a gyerekekért Alapítvány azokat a gyerekeket, akik valamilyen okból kifolyólag kórházba kényszerültek. Az alapítvány az Amigókkal, azaz önkéntes egyetemistákkal igyekszik vidámabbá tenni a kis betegeket úgy, hogy közben még egy idegen nyelv elsajátítására is ösztönzi őket, ezzel […]

Szeged, Szegedi Tudományegyetem, SZTE, Rektori Hivatal, Dugonics tér, egyetem

Indul a Szegedi Tudományegyetem Szabadegyetem őszi szemesztere

Kovács Lajos a gyógyszerkutatás az 1930-as, 1940-es évek Mexikójában lezajlott szövevényes és tanulságos történéseit felidéző előadásával szerdán elkezdődik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Szabadegyetem őszi, harminckettedik szemesztere – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.