Szegedi Tudományegyetem

Csütörtökig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat a felsőoktatásba jelentkezők

Legkésőbb július 7-ig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek arra, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét – közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel.

SZTE teniszpálya

 SZTE teniszpályát avattak az újszegedi ligetben

Mint olyan sok jó dolog Szegeden, az újszegedi Erzsébet-ligetben található teniszcentrum is Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik. A Nobel díjas tudós amellett, hogy aktívan játszott ezeken a pályákon, az egyik alapítója is volt. A korszerű, előremutató létesítmény egy komplett felújítással ünnepelte 100. évfordulóját.

Végzős fogorvosok a szökőkútban.

Idén is megfürödtek a végzős fogorvosok Szegeden

Régi hagyomány már a Szegedi Tudományegyetemen, hogy a végzős orvostanhallgatók az államvizsga után megfürdenek a Dugonics téri szökőkútban. Csütörtök délután is így történt, megvárták a legutolsó vizsgázót is, és valamivel 5 óra után merítkeztek meg a fiatalok. Információim szerint ez csak Szegeden szokás, itt is csak az orvosoknál. Lányos apaként tavaly én is érintett voltam […]

Közkedvelt gyógynövény a levendula

Levendula és rózsa napokat rendeznek a hétvégén Szegeden a füvészkertben

A virágzó rózsák és levendulák mellett családi programokkal, színvonalas koncertekkel, színházi és tánc produkciókkal, ismeretterjesztő, egészségmegőrző előadásokkal várják a látogatókat a hétvégén a levendula és rózsa napokon Szegeden az egyetemi füvészkertben.

Karikó Katalin Szegeden

Karikó Katalin tajvani kitüntetése újabb lépés lehet a Nobel-díjhoz

Az „új mRNS-technikák a sejteket gyárakká változtatják”. Ezt a technológiai forradalmat ismeri el a 2022-es Tang Prize, amely Karikó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszora, a BioNTech senior alelnöke, és két kutatótársa legújabb közös elismerése. – Az előző Tang-díjasok közül négyen utóbb elnyerték a Nobel-díjat – hangsúlyozza az SZTE portálja.