Nyolcmillió forint gyűlt össze a Debrecen Város Bálján

Egyetem

– Minden szempontból sikeres volt a XIII. Debrecen Város Bálja. Az volt a célunk, hogy nyolc millió forintot gyűjtsünk össze a gyermekmentő szolgálat 24 órássá fejlesztéséhez, ez pedig teljesítettük – jelentette be Papp László polgármester az adományátadás kapcsán tartott szerdai sajtótájékoztatón.

A polgármester kiemelte, hogy újdonság volt a bál jótékony jellege, illetve a széleskörű összefogás, hiszen először tartotta a programot közösen a város, a Debreceni Egyetem és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Papp László szerint a rendezvény sikerességét jelzi az is, hogy mintegy 700 résztvevővel ez volt az elmúlt évek egyik legnagyobb bálja.

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora ugyancsak az összefogás fontosságát emelte ki a rendezvény és a hozzákapcsolódó karitatív cél kapcsán.

– Először indított közös jótékonysági akciót a város, az egyetem és a kamara, s ahogy a korábbi közös megmozdulások, úgy ez is sikeres volt. A polgárok és a vállatok örömmel fogadták a város kezdeményezését, és mivel az egyetem és a kamara is csatlakozott hozzá, így még jobban sikerült. Remélem, hogy ez az összefogás „újabb műfajokban” is bemutatkozhat a jövőben – fogalmazott Szilvássy Zoltán rektor.

Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint az eredmény önmagáért beszél.

– Ha van egy város, ahol amikor dolgozni kell, az emberek dolgoznak, amikor bálozni kell, akkor báloznak, ha pedig adakozni kell, adakoznak, akkor az sikerre van ítélve – vélekedett Miklóssy Ferenc.

A nyolcmillió forintos csekket Szima Sándor, a debreceni gyermekmentő szolgálat orvosi vezetője vette át, aki a szervezőknek és a debreceni polgároknak is köszönetet mondott az adományokért.

A szakember kifejtette, hogy az elmúlt öt évben több mint 250 ezer kilométert futott és 3500 beteget látott el 12 órás szolgálatban a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat mentőautója Debrecenben, az ellátás 24 órássá fejlesztéséhez azonban elengedhetetlen egy újabb jármű beszerzése.

Szima Sándor hozzátette, hogy már folyamatban vannak a 24 órás ellátáshoz szükséges képzések, hiszen az egész napos szolgálathoz – a technikai fejlesztések mellett – megfelelő tudással rendelkező orvosokra és ápolókra is szükség van.

unideb.hu