Székelyföld nekem

Egyetem

Székelyföld szépségeit mutatja be a Debreceni Egyetem Élettudományi Galériájában hétvégén megnyílt tárlat.

„Székelyföld nekem” címmel szervezett csoportos kiállítást a Debreceni Egyetem Közművelődési Titkárság Kulturális és Szervezési Irodája, valamint az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület. A tárlaton Tóth Csaba Holló László-díjas fotográfus, az MTA doktora, Fábián Pál grafikus-versíró és Felszeghy Szabolcs egyetemi docens mintegy ötven művét állították ki.

A kiállítást szervező Kozák Viktor eltérő pozíciókból, eltérő koncepciók mentén készült műveket válogatott össze, amihez a szerzők által adott sokatmondó címek további inspiráló gondolatokat kelthetnek az érdeklődőkben. Az alkotások hűen mutatják be Erdély természeti szépségeit, rejtőzködő értékeit és az ott élő emberek mindennapjait.

– A természet, benne maga az ember, az emberi érzések pillanatról pillanatra változnak. Ezt a mulandó pillanatot igyekszünk megragadni és visszaadni azok számára, akik akkor és ott Székelyföldön nem élhették át a csodát – indokolja Felszeghy Szabolcs, hogy miért éppen a fotográfiát és a grafikát, azaz a vizuális valóságot választották az üzeneteik kódolásához a kiállító művészek.

A „Székelyföld nekem” című tárlat szeptember 25-ig naponta 8 és 20 óra között tekinthető meg az Élettudományi Galériában.

unideb.hu