Alkalmazott Informatikai Szakmai Nap

Egyetem

Az információtechnológia legújabb kutatási és alkalmazási eredményeit ismerhették meg az érdeklődők pénteken a Debreceni Egyetemen.

Mik azok az agrárerdészeti rendszerek? Milyen adatvizualizációs lehetőségek vannak az üzleti életben? Hogyan működik a gyakorlatban a globális ellátási lánc menedzsment? Többek között ezekre a kérdésekre kaphattak választ az egyetem oktatói, kutatói és a hallgatói a Gazdaságtudományi Kar Alkalmazott Informatika és Logisztika Intézete, valamint a Magyar Agrárinformatikai Szövetség által közösen szervezett szakmai napon.

Az „Üzleti életet és az agrár-élelmiszergazdaságot támogató megoldások – Informatikai Innováció” című rendezvényen különböző alkalmazott informatikai területek szakemberei tartottak előadásokat a Böszörményi úti campus színháztermében. Az eseményen több mint százötvenen vettek részt, akik az említett témakörökön túl megismerkedhettek az AgroFE Nemzetközi Leonardo projekttel, a KITE kutatás-fejlesztési és alkalmazási eredményeivel a precíziós mezőgazdaság területén, valamint a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) operatív és kutatás-fejlesztési projektjeivel is.

unideb.hu