Élőben közvetíti a 35. Orvosi OTDK megnyitóját a Szegedi Tudományegyetem

Egyetem

520 pályamunka, 13 egyetemről, 236 zsűritag, 77 tagozaton – a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Szekciója számokban. Április 6. és 9. között a szervező, Szegedi Tudományegyetemre figyel a szakma.

 Youtube-on, élő közvetítésen követhetik figyelemmel az érdeklődők a szekció megnyitóját – tudtuk meg Dr. Rakonczay Zoltántól. A 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi szekció ügyvezető elnöke elmondta: 2013 után került ismét az SZTE-hez a szervezés joga. 2021. április 6. és 9. között online tartják meg az ország legátfogóbb és legszélesebb témaspektrumú orvostudományi konferenciáját.

Az 520 pályamunka 13 hazai és határon túli egyetemről érkezett. Többek között Ukrajnából és Romániából is küldtek absztraktokat. A szekció 77 tagozatában bemutatott pályamunkák az orvostudomány témaköreinek szinte teljes vertikumát lefedik. A legnépszerűbb témának az élettan, kórélettan, kardiovaszkuláris medicina és idegtudomány bizonyult. A zsűri nemzetközi – 236 tagja között Romániából, Ausztriából, Svájcból és az Egyesült Királyságból is értékelnek majd szakemberek.

A megnyitó ünnepségen a Roska Tamás díj névadójának fia, Dr. Roska Botond, a bázeli Institute of Ophthalmology Basel (IOB) igazgatója, világhírű neurobiológus tart előadást. A rendezvény zárónapján, a Szegedi Tudós Akadémiával közös programpontként, minden résztvevő és érdeklődő meghallgathatja Sir Tim Hunt Nobel-díjas kutató előadását. Idén középiskolások is nagyobb számban vehetnek részt a megmérettetésen előadóként vagy megfigyelőként. A jó helyezést elérők plusz pontot kapnak a felvételi eljárás során. Számukra virtuális laborbemutatókkal is készülnek a szervezők.

A 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi szekciójának további érdekességeiről sajtótájékoztatón számolnak be.  Az április 6-i esemény egyben a szekció online megnyitója is, amelyen részt vesz Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Prof. Dr. Széll Márta stratégiai rektorhelyettes, Prof. Dr. Kosztolányi György, az MTA rendes tagja, az Akadémia alelnöke, Prof. Dr. Szendrő Péter, az OTDT elnöke, Prof. Dr. Peták Ferenc és Dr. Nagy-Grócz Gábor ügyvezető társelnökök, Dr. Mátyus László, Szakmai bizottsági elnök, valamint Prof. Dr. Rakonczay Zoltán, a szekció ügyvezető elnöke.

A megnyitó és sajtótájékoztató időpontja: 2021. 04. 06. 10:00-11:00 óra

Helyszíne: https://zoom.us/j/96143810085?pwd=TUhtS0lCQ1hlSldBWm1OV3ZsaktrQT09

Ajánljuk figyelmükbe a szekció Facebook oldalát és a honlapját.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük