Több mint 100 ezer COVID elleni védőoltást adtak be az SZTE egészségügyi dolgozói

Egyetem

Jelentős oltási tevékenység zajlott pünkösd hétfőn is a Szegedi Tudományegyetemen. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egészségügyi dolgozói mostanra több mint 100 ezer oltást adtak be. A szegedi orvosok, ápolók és önkéntesek áldozatos munkáját bizonyítja, hogy a gyógyult betegek és az intenzív osztályról gyógyultan távozók számának aránya, országos szinten, az SZTE klinikáján az egyik legjobb.

Az orvosok, ápolók, segédápolók és a Szegedi Tudományegyetem önkéntes hallgatóinak küzdelme már több mint egy éve zajlik. Pünkösd hétfőn elérték, hogy több mint 100 ezer embert oltottak be az SZTE munkatársai.

A szegedi egészségügyi dolgozók hozzáértése, szorgalma, bátorsága és kitartása példaértékű. Több mint egy éve küzdenek a koronavírus-járvány ellen, megfeszített tempóban. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ munkatársai – orvosok, ápolók, segédápolók és a szegedi egyetem önkéntes hallgatói – nemcsak a mintavételi és oltópontokon, hanem az egészségügyi intézmény falai között helyt álltak, és jelenleg is tartják a frontot. Az elmúlt egy évben a Covid-osztályokon és a Járványügyi Ellátó Központban is folyamatosan és zavartalanul zajlott a betegek ellátása.

Ezt bizonyítja az is, hogy a gyógyult betegek és az intenzív osztályról gyógyultan távozók számának aránya, országos szinten, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban az egyik legjobb.

„A pandémia ellen folytatott küzdelemből csak akkor kerülhetünk ki győztesen, ha az egészségügyben dolgozók elhivatott és áldozatos munkájára továbbra is ugyanolyan mértékben számíthatunk, mint az elmúlt időszakban” – mondta el Prof. Dr. Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke.

Teherbírásuk példaértékű, több mint egy éve dolgoznak megfeszített tempóban, mégis van erejük mosolyogni, és olyan kihívásokban is részt venni, mint a Jerusalema örömtánc. Az SZTE Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztályának videója túlszárnyalta a 120 ezres nézettséget. Megtekinthető ezen a linken: