Sárgulás a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán

Egyetem

A Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi Mezőgazdasági Kara 2021. június 25-én, pénteken rendezi meg a Ballagási és oklevélátadó ünnepséget, valamint a látványos sárgulási fogatos felvonulását.

Az ünnepség a kar Andrássy út 15. szám alatti épületének udvarán, 2021. június 25. pénteken, délelőtt 10 órakor kezdődik. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán 33 hallgató szerzett végzettséget felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben illetve szakirányú továbbképzésben, ők kaphatják meg oklevelüket az ünnepségen, amely délelőtt 11 órakor ér véget.

Pénteken délután látványos fogatos felvonulás indul 15 órától a Kutasi úti Tangazdaságtól. A sárgulási menet az Andrássy út, Oldalkosár utca útvonal érintésével 16 órakor térzenével érkezik a Kossuth térre. A végzősök ruhája az ebben az időszakban sárguló búzára utal és arra, hogy ahogyan a gabona, a diákok is „beértek”.

A sajtó képviselőinek interjú-készítési lehetőség Mikó Edittel, az SZTE Mezőgazdasági Karának dékánjával lehetséges, június 25-én, pénteken 9.30-kor, az ünnepség előtt, vagy ugyanezen a napon délután 15.30-kor, a sárgulási fogatos menet érkezésekor a kar Andrássy út 15. szám alatti épületének udvarán.

A programok látogatásához védettségi igazolvány nem szükséges.