Édességet gyűjtött a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara a rászorulóknak

Édességet gyűjtött a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara a rászorulóknak

Egyetem

Csaknem 15 kiló csokoládét gyűjtöttek össze a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán az elmúlt hetekben az év végi karácsonyi jótékonysági akciójuk keretében. Az adomány rászorulóknak történő szétosztásáról a Debreceni Karitatív Testület fog gondoskodni.

Befejeződött a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának karácsonyi jótékonysági akciója, melynek során a kar oktatói és hallgatói advent első vasárnapjától, vagyis december harmadikától kezdve csaknem 15 kiló édességet, táblás keserű és tejcsokoládét gyűjtöttek össze az év végén szűkölködőknek, gyermekeknek.

Az adományt Debrecenben, a Borbíró téren található Római Katolikus Megtestesülés Plébánián Bácskay Ildikó, a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar dékánja és Lekli István, a kar oktatási dékánhelyettese személyesen adta át Törő András atyának a Debreceni Karitatív Testület elnökének, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Iroda igazgatójának. Ők fogják az adományt eljuttatni a rászorulóknak – olvasható az unideb.hu-n.

A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara fontos küldetésének tartja a társadalmi felelősségvállalást. Ennek jegyében az elmúlt években már több jótékonysági gyűjtést és programot is szervezett.

Fontos, daganatkezelésben is használható műszert vásárolt a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara