2 vietnámi egyetemmel kötött megállapodást a BGE

2 vietnámi egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a BGE

Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Gazdasági Egyetem két vietnámi egyetemmel. A keretmegállapodásokat Pham Minh Chinh, vietnámi miniszterelnök magyarországi látogatásához kötődően, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tett látogatása alkalmával írták alá. Egyetemünket Dr. Szegedi Krisztina tudományos rektorhelyettes képviselte az aláírási ünnepségen. Az eseményen vietnámi és magyar egyetemek összesen tíz két- és többoldalú együttműködési megállapodást kötöttek.

A BGE a két vietnámi egyetemmel – Thai Nguyen University of Economics and Business Administration és a Ho Chi Minh City Open University – megállapodott abban, hogy az együttműködés keretein belül kutatási projekteket, oktatási programokat hoznak létre, oktatói, hallgatói csereprogramokat indítanak, és tudományos szemináriumokat, workshopokat szerveznek közösen.

A magyar és a vietnámi egyetemek között újonnan létrejött felsőoktatási együttműködési megállapodásokat üdvözölve a vietnámi kormányfő azt mondta, a fiatalok az egymást inspirálva kialakított partnerségre építve tudják elősegíteni és tovább építeni a tudományos együttműködést; és ez az egymástól olyan távol eső országok közötti is lehetséges, mint Vietnám és Magyarország. Pham Minh Chinh arra biztatta a fiatalokat, hogy váljanak az új kezdeményezések és az újítások igazi motorjává, mert a mai világban bármi megtörténhet; így alapvetően fontos a felkészültség és a jó alkalmazkodási képesség.

(Forrás/Fotó: BGE)