Szeged, SZTE, TIK, Karrier nap, egyetem, egyetemista, állásbörze

Elindult a 2024-es Alma Mater díj pályázat az SZTE-n

Egyetem

A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater irodája olyan szervezetek, cégek jelentkezését várja pályázatára, amelyek az egyetemmel szoros tudományos és/vagy szakmai kapcsolatot ápolnak, emellett aktív szerepet vállalnak az SZTE céljainak elérésében, valamint Szegeden végzett hallgatókat foglalkoztatnak. A pályázatokat 2024. március 22-ig lehet benyújtani. 

Az SZTE Alma Mater díj pályázatot 19. alkalommal hirdeti meg a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete. A pályázaton indulhat bármely Magyarországon telephellyel rendelkező cég és szervezet, amely a Szegedi Tudományegyetemmel vagy a Szegedi Universitasért 2007 Alapítvánnyal, valamint a Szegedi Tudományegyetem által alapított, illetve tulajdonolt jogi személlyel valamilyen együttműködésben áll.

A SZTE Alma Mater díj megalapítása óta először 2022-ben került olyan céghez, amely a korábbi években már elnyerte. Természetesen továbbra is várják mind a korábbi évek díjazottjait és pályázóit, mind az új benyújtókat, hiszen a kiírást megelőző két év teljesítménye alapján értékeli a bizottság a pályázatokat. A tavalyi évben további szempontokkal is kiegészült a felhívás, ugyanis a Kiváló, valamint Mester mentorok foglalkoztatását és az SZTE-s hallgatók (startup) kezdeményezéseinek, ötleteinek támogatását is pontozzák már.

A nyertesnek az SZTE Alma Mater presztízsdíjat ünnepélyes keretek között adják át az SZTE Tavaszi Állásbörze megnyitóján áprilisban. A győzelemmel a cég vagy szervezet jogosulttá válik az “SZTE Alma Mater díj 2024” megjelölést használni vállalati megjelenéseiben, emellett kiemelt kommunikációs lehetőséget biztosít számára a SZTE Alma Mater, hiszen a honlapján, hírleveleiben, kiadványaiban is megjelenik. Nem utolsó sorban pedig a Szegedi Tudományegyetem 2024 júliusában és 2025 januárjában diplomázói is kapnak egy-egy végzős mappát, amiben ingyenes megjelenési lehetőséget biztosít a cég, szervezet számára.

A pályázat részletes leírása itt érhető el.

(SZTE)

Fotó: Frank Yvette