Szeged, Karikó Katalin, Nobel-díj, kutató, kutatóprofesszor, köszöntés, SZTE, Szegedi Tudományegyetem, ünnepi ülés, egyetem

Áprilisban ismét Szegedre látogat Karikó Katalin

Egyetem

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósága a Magyar Sajtó Napja alkalmából szervezett sajtóreggelin jelentette be, hogy áprilisban ismét Szegedre jön Karikó Katalin. 

Az eseményen Prof. Dr. Zakar Péter a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese és Dr. Bene Tamás, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati igazgatója előbb megköszönte a szerkesztőségek munkatársainak az eddigi támogatást és az egyetemmel kapcsolatos témakörök szakszerű feldolgozását. Majd tájékoztatták a sajtó munkatársait a Szegedi Tudományegyetemen várható jeles eseményekről, évfordulókról és a jövőbeli fejlesztésekről.

Ezek a következők:

2024. március 26. 10:00 óra – Rheinmetall alapkőletétel, helyszín: ELI ALPS Lézeres Kutatóintézet

A Rheinmetall Európa egyik vezető rendszerszállítója a lánctalpas katonai járművek terén. Szegedi bázisa nemcsak egy gyártóüzem lesz, hanem az első hibrid létesítmény, amelyben ipari és védelmi alkalmazásokat együttesen fejlesztünk majd. A cég Zalaegerszeg és Várpalota után Szegeden a Science Parkban terjeszkedik tovább.

2024.március 26. 14:00 óra – Foeto Maternális Centrum bejelentése, helyszín: SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

2024. április 09. 14:00 – Karikó Katalin akadémiai székfoglalója, helyszín: Pesti Vigadó

2024. április 11. 12:10 – Vers délben programsorozat kezdete Dr. Fendler Judit kancellárral, helyszín: Rektori Hivatal előtt

2024. április 12. 18:00 – Egyetemi Tavasz hivatalos megnyitója, Balázs-Piri Soma koncert, helyszín: Rektori Hivatal, díszterem

2024. április 14. – Ágota Futás, helyszín: Dóm tér

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem közös szervezésben jótékonysági futóversenyt rendez az ÁGOTA Alapítvány támogatására.

2024. április 16–17. – Karikó Katalin szegedi tartózkodása

Karikó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszora április 16-17-én Szegedre érkezik. Látogatásának fő momentuma: Professzor asszony „elhozza a Nobel-díját Szegednek”. Itt tartózkodása alatt több sajtónyilvános programot is szerveznek:

  • Ünnepi ülés, melyen Karikó Katalin nagy volumenű bejelentést tesz
  • A Nobel-díj replikájának átadása, majd elhelyezése egy állandó kiállításon
  • Hallgatói pályázatok eredményhirdetése, melyen Karikó Katalin adja át a díjakat
  • Rendhagyó tanóra az SZTE Füvészkertben és a Tudós nők ösvényének felavatása

(SZTE)

Fotó: Frank Yvette