Európai Számvevőszék: az Európai Unió legyen proaktívabb a mezőgazdasági kiadásokkal kapcsolatos csalások elleni küzdelemben

Az uniós költségvetés kiadásainak zömét kitevő közös agrárpolitikának (KAP) része néhány olyan kiadási rendszer, amely különösen ki van téve a csalás kockázatának. Erre mutat rá az Európai Számvevőszék ma közzétett jelentése, amely áttekintést nyújt a KAP-ot érintő csalási kockázatokról, és értékeli, hogyan reagál az Európai Bizottság a mezőgazdasági kiadásokkal kapcsolatos csalásokra. A számvevők következtetése szerint a […]

Rendőrök a szabadkai erdőnél

Tűzparancsuk van a szerb rendőröknek a szabadkai erdőben lövöldöző migránsokra

Meg nem erősített hírek szerint migránsok két – egy afgánokból és egy pakisztániakból álló – csoportja támadt egymásra szombat hajnalban a Szabadka mellett fekvő erdőben – jelentette az M1 aktuális csatorna a helyszínről.

Az uniós számvevők szerint a külső tanácsadók Bizottság általi igénybevétele potenciális kockázatokkal jár

Az Európai Számvevőszék ma közzétett jelentése szerint a külső tanácsadók megbízását és igénybevételét az Európai Bizottság nem az értékarányosságot biztosítva, illetve nem az érdekeinek legmegfelelőbb módon irányítja. Az e szolgáltatások igénybevételére vonatkozó keret olyan jelentős hiányosságokat mutat, mint a szolgáltatók koncentrációjával, a túlzott függéssel és az összeférhetetlenséggel kapcsolatos potenciális kockázatok, amelyeket nem követnek nyomon kellő […]

Majomhimlő

Majomhimlő: Az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is – jelentette be az uniós ügynökség kedden.

Bűnjelek a határról

Korrupcióval gyanúsít a szegedi ügyészség több határrendészt – videó a TEK-es elfogásról

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz. Eddig nyolc határrendészt és egy román állampolgárt hallgattak ki gyanúsítottként.

A Polyphony Project kapta az EP 2022-es Európai Polgár díját Magyarországon

Az Európai Parlament által 2008-ban alapított Európai Polgár díjat olyan, kivételes teljesítményt nyújtó személyeknek, illetve szervezeteknek ítélik oda, akik hozzájárultak a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció, a közös megértés előmozdításához, vagy az unió értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítottak ki.

Röszkei autópálya határátkelő

Erős forgalom várható a Csongrád-Csanád megyei határátkelőhelyeken

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt június második felétől erős forgalom várható a Csongrád-Csanád megyei határátkelőhelyeken – közölte a megyei rendőr-főkapitányság határrendészeti szolgálatának vezetője csütörtökön Röszkén.