Tesco, élelmiszer, multi, áruház, kereskedelem

Nébih: a Tesco különböző kiszerelésű TS Ruszli terméket vont ki a forgalomból

Tesco különböző kiszerelésű TS Ruszli terméket vont ki a forgalomból nem megfelelő tisztítottság, zsigerelés és zavaros felöntőlé miatt – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.

Goji bogyó, pexels

Figyelem: szalmonellaveszély miatt tett közzé termékvisszahívást a Nébih

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt visszahívta a forgalmazó az Alnatura és Bio Primo gojibogyóját (gojibeeren) – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján közzétett felhívásban. A 100 grammos kiszerelésben kapható termékeket a Müller Drogéria Magyarország Bt. árulja.

szőlészet szőlő tőke

Új szabályokhoz kell alkalmazkodniuk a hazai bortermelőknek

A kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) keretében bevezetésre került a borágazat számára egy egyszerűsített adminisztrációjú és alacsonyabb mértékű díjátalány, megjelent a kötelező csomagolóanyag-visszaváltási rendszer (DRS) új szabályozása és egyes borászati termékek 2023. november 15-től mentesülnek a reprezentációs adó megfizetése alól abban az esetben, ha a terméket közvetlenül az azt megtermelő borászattól vásárolják meg – sorolta […]