A brexit nem feltétlenül jelenti a hazai áron igénybe vehető roaming megszűnését

Már nem vonatkoznak a roaming és nemzetközi hívások díjának maximálására vonatkozó szabályok az Egyesült Királyságra, ami 2020. december 31-e óta nem az Európai Unió része, így harmadik országnak minősül. Ettől függetlenül a szolgáltatók dönthetnek úgy, hogy megtartják az eddigi feltételeket.

Kötelező lenne, de mégsem fizethetünk minden boltban készpénz nélkül

Minden online pénztárgépet üzemeltető kereskedőknek legalább egy elektronikus fizetési megoldást kell biztosítania a vásárlóknak január 1-től. Tehát, vagy bankkártyát kell elfogadniuk, vagy azonnali átutalást kell fogadniuk a kasszáknál. Sok olyan kereskedő van még, aki nem teljesíti az előírást – olvasható a Portfolio-n.

Hússzövetség: a legtöbb virsli decemberben fogy

Némileg lassult a koronavírus-járvány miatt a magasabb hústartalmú, nem műbélbe töltött, drágább virslik iránti kereslet erősödése; az év végén egyébként hagyományosan az időarányosnál 20-25 százalékkal többet vásárol a lakosság ebből a termékből – közölte a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) társadalmi elnöke az MTI-vel.

KSH: feleannyi külföldi érkezett Magyarországra a harmadik negyedévben

A külföldről Magyarországra utazók száma az idén a harmadik negyedévében 50 százalékkal, költésük 54 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakitól a koronavírus-járvány miatt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nemzetközi utazásokról készített legfrissebb jelentésében.

Izer Norbert: nyolcszorosára nőtt a kivások létszáma

A kivások létszáma 2016-hoz képest nyolcszorosára, 53 ezerre nőtt, és ez a tendencia folytatódhat, hiszen a pénzügyi tárca számításai szerint még legalább 50 ezer cégnek érné meg a kisvállalati adót választania – tájékoztatta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.