Több előnnyel is bír a vegyestüzelésű kazán működése

Gazdaság

A téli időszakban mindig fókuszba kerül a fűtés kérdése, de igazából ezzel a témával jobb még a szezon előtt komolyan foglalkozni. Bár nagyvárosokban általában távhőről történik meg a lakások ellátása, a kisebb településeken többnyire a vegyestüzelésű kazán működése biztosítja az otthonok melegét. 

Ezen rendszerek kiváló alternatívát nyújtanak azoknak, akik az egész otthonukat fűtenék és a meleg vízelőállítást is szeretnék megoldani egy menetben. Természetesen, mint minden rendszernél, úgy itt is vannak előnyök, valamint hátrányok. A vegyestüzelésű kazán működése bármilyen szilárd anyaggal megvalósul. Régiótól függően fa, brikett, pellet, szén, más növényi anyagok, mint csutka, kóró ugyanúgy magas hatásfokkal használható.

Megfelelő adagolóegység alkalmazásával még automatizálható is részben a rendszer. Ellenben a hamut állandóan takarítani kell, valamint a tüzelő tárolására szintén muszáj helyet áldozni. A vegyestüzelésű kazán működése történhet gázzal is, ami fokozza a kényelmet és a hatékonyságot. Puffertartály jelenlétében optimalizálható a hőfelhasználás, ami tovább csökkenti a költségeket. Itt lép képbe a vezérlő technológia.

Legyen integrálva a wifis termosztát gázkazánhoz

A kombinált és a gázas fűtési rendszerek esetében a fő probléma, hogy azokat miként lehet vezérelni. A wifis termosztát gázkazánhoz kiváló megoldásokat kínál. A hagyományos termosztátok csak megadott programok szerint működtek, amik manuálisan állíthatók.

A kor technikai fejlettsége, az internet révén olyan lehetőségeket hozott el, ami esélyt kínál a távoli irányításra. A wifis termosztát gázkazánhoz kapcsolva így mindig akkor indítja el vagy állítja meg a fűtést, amikor arra szükség van. Léteznek GPS alapú eljárások, mint a Geofencing funkció, ami a telefon helyadatait követi.

Az Ophen Therm ezzel szemben a fűtés intenzitást az interneten elérhető időjárási viszonyok alapján állítja be. A wifis termosztát gázkazánhoz tehát sok egyedi lehetőséget kínál, amivel élve a költségek jelentősen csökkenthetők és a befektetés gyorsan megtérül. Mindezek részleteiről és további hasznos ötletekről olvashat bárki az Épületgépészet oldalán. (x)