Nehezen megy a nyelvtanulás? Ezeket próbáld ki!

Gazdaság

Az angol nyelv megtanulása sok embernek elképzelhetetlennek tűnik, pedig akár még szórakoztató is lehet. Igaz, hogy sok olyan nyelvtani szabály található az angol nyelvben, amely még azoknak is bonyolultnak tűnik, akik egyébként már jól beszélik az angol nyelvet. Megfelelő stratégia mellett tanulható az angol nyelv, csak vannak a tanulást segítő szokások amelyeket érdemes gyakorolni. A lényeg az, hogy az alapoktól kezdve tanulj angolul kezdő szinttől a felsőfokig, folyamatos haladással szépen lassan el lehet érni a felsőfokú nyelvtudásig.

Melyek ezek a segítő gyakorlatok?

Az alábbiakban ezekben nyújtunk egy kis segítséget.

●     Olvassunk!

Bármit ami elénk kerül, a dobozok oldalán, tisztítószereken található szavakat, kifejezéseket olvassuk el, barátkozzunk a szavakkal, az ismerős és az ismeretlen kifejezésekkel. Ez segít a gyors fejlődésben, a tanult szavakat a szó környezetben felismerjük, memorizáljuk, megerősítjük. Weboldalakat, újságokat, e-maileket is olvassunk nem baj ha nem értjük, a szavak felismerése is segít, de új szavakat és kifejezéseket is megtanulunk általa, ami elengedhetetlen a szókincs bővítéséhez.

●     Hallgassunk!

Bármi, ami angol nyelven érdekelhet, humoros történetek, podcastok, krimi, politika, You-tube csatornákon már minden megtalálható. Biztos, hogy eleinte nagyon nehéz, mert az anyanyelvi akcentust nem lehet mindjárt megérteni, de szépen lassan meg lehet majd szokni és érteni, amit hallunk.

●     Beszélgessünk!

A cél végül is beszélni azon a nyelven, amit tanulunk. A kommunikáció elérése a tanult nyelven, amiről azt mondják jobban megragad a fejünkben ha beszélünk, mintha írnánk vagy olvasnánk. Sokszor hallani, hogy az emberek azt mondják értik mit mondanak, csak nem mernek megszólalni a szorongás és a hibázási lehetőségek miatt. Nem szabad félni megszólalni, hiszen nagy eséllyel meg fogják érteni, amit mondani szeretnénk, viszont csak így lehet fejleszteni a beszédkészségünket.

●     Lépésről lépésre haladjunk!

Valószínű, hogy gyorsabban fog menni a nyelvtanulás, ha folyamatosan emlékezni tudunk arra, miért is fogtunk bele a tanulásba, mi volt az indítékunk. Ha a munkával kapcsolatos, akkor főleg azokra a kifejezésekre koncentráljunk, ami a munkánkkal kapcsolatos, ha a tanulmányokhoz kapcsolódik, akkor azokra a szavakra.

Ha a nyaralással kapcsolatos a nyelvtanulás indíttatása, akkor az éttermekben, boltokban használatos kifejezések legyenek az elsők között, amit megtanulunk. De igazából mindegy is melyiket tanuljuk előbb vagy utóbb, úgyis szükség lesz minden szóra.

Összegezve

Mindig nehezen ment a nyelvtanulás és emiatt nem merünk belefogni egy új nyel tanulásába? Pedig sokkal könnyebben fog menni ha betartjuk a javasolt utat, ami azt tartalmazza, hogy olvassunk, hallgassunk a célnyelven bármit ami érdekel bennünket, majd beszélgessünk, nem baj ha hibásan az is segít a cél elérésében. Lassan haladva elérhetjük a kitűzött célt, a nyelv megtanulását. (x)