Akár mínusz hat fok is lehet

Helyi hírek

A hétvégén téliesre fordul az idő. Több helyen várható hószállingózás, havazás, s ezzel együtt a hőmérséklet is több fokkal visszaesik, néhol napközben sem lesz 0 foknál melegebb – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken, karácsony második napján még mindenütt kisüt a nap, de helyenként – legnagyobb eséllyel északkeleten – már hózáporok is kialakulhatnak. A Dunántúlon és a középső országrészben időnként megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 3, plusz 3 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet plusz 3-7 fok között valószínű.

Szombaton az ország nagy részén többnyire erősen felhős idő várható. Eleinte néhol hózápor előfordulhat, majd délutántól nyugat felől havazás kezdődik. Kezdetben még több helyen erős lehet a szél, de aztán mérséklődik a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között, a maximumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 1 fok között valószínű.

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég, és több helyen várható havazás. A szél többfelé megerősödik, főként nyugaton viharos széllökésekre is számítani kell. Debrecenben vasárnap és másnap, hétfőn is várható havazás. A várható maximum nappali hőmérséklet mínusz négy fok körül várható.

Az év utolsó napjaiban felhős, napos időre lehet számítani, jelentős csapadék, így havazás sem lesz egy ideig. A hőmérséklet a jövő hét elején mínusz öt fok körül alakulhat a nappali órákban.