A jövő héten is többször szeles lesz az idő

Helyi hírek

A jövő héten is többször megerősödik a szél. Olykor hosszabb időre is kisüthet a nap, de esőre, a hétvégén havas esőre is számítani lehet. Jelentős lehűlés nem várható, több helyen 10 Celsius-fok feletti maximumok is lehetnek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

A középtávú előrejelzés szerint hétfőn napközben a Dunától keletre még több, a Dunántúlon már csak pár órás napsütés lehet, helyenként záporesőre is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul, a kevésbé szeles délnyugati és északkeleti megyékben várható fagy. A legmagasabb hőmérséklet plusz 4-9 fok között valószínű.

Kedden reggel foltokban köd képződik és helyenként délelőtt is megmarad. Túlnyomóan napos idő lesz csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 5-10 fok között, délnyugaton kevéssel 10 fok felett alakulnak.

Szerdán keleten kevesebb, délnyugaton, nyugaton hosszabb időre is kisüthet a nap. A nap második felében viszont a Dunántúlon helyenként záporeső is kialakulhat. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 3, nappal többnyire plusz 3-10 fok között, délnyugaton kevéssel 10 fok felett alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön reggel foltokban köd képződik, amely helyenként délelőtt is megmaradhat. Többnyire napos idő lesz fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet általában plusz 4-10 fok között, délnyugaton 10 fok felett alakul.

Pénteken sok napsütés várható. Főleg északon lehet szórványosan eső, zápor. A Kisalföldön viharossá is fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 5 fok között, nyugaton 5 fok felett valószínű. A nappali maximumok többnyire 8-14 fok között, északkeleten 6 fok alatt alakulnak.

Szombaton több helyen várható eső, zápor, majd északnyugaton havas eső. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5, nappal 4-12 fok között alakul a hőmérséklet.
Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, és elszórtan várható eső, havas eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 3-8 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.