Be kell jelenteni a pálinkafőzőt

Gazdaság Helyi hírek

Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Adóügyi Osztálya tájékoztatja az érintetteket, hogy 2015. január 1-jétől a magánfőző desztilláló berendezéseket (pálinkafőző berendezéseket) a tulajdonszerzés időpontját követő 15 napon belül be kell jelenteni az önkormányzati adóhatósághoz az erre a célra rendszeresített nyomtatványon.

A hatályba lépés előtt beszerzett berendezésekről a bejelentést 2015. január 15-ig kell megtenni. Az önkormányzati adóhatóság a bejelentésről értesíti a vámhatóságot és a bejelentéssel esetlegesen érintett másik önkormányzati adóhatóságot.

A bejelentéshez szükséges nyomtatvány beszerezhető az Új Városháza földszinti ügyfélszolgálatán (Debrecen, Kálvin tér 11.) vagy letölthető a www.debrecen.hu internetes honlapról.

Magánfőzésnek maximum 50 liter párlatnak a magánfőző tulajdonában álló, legfeljebb 100 liter űrtartalmú, párlat-előállítás céljára kialakított desztilláló berendezéssel történő előállítása minősül.

Az előállított magánfőzött párlat adója évi 1.000 forint, amelyet a magánfőző fizet meg az adóévet követő évben – jelen esetben 2016. január 15-ig. Ezen időpontig kell majd a bevallási kötelezettségnek is eleget tenni.