Rendszeresen sikkasztott munkahelyén a hajdúszoboszlói férfi

Helyi hírek

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat.

A hajdúszoboszlói férfi az egyik pénzügyi tevékenységet végző gazdasági társaság alkalmazottja volt, akinek feladatkörébe tartozott a munkáltatója által folyósított összegek kapcsán a kölcsönt igénylő ügyfelek heti rendszerességgel történő felkeresése és az esedékes törlesztőrészletek beszedése a munkáltatónál rendszeresített dokumentumok használatával.

A vádlottnak munkaköri kötelezettsége volt az, hogy az ügyfelektől beszedett törlesztőrészletek összegét heti rendszerességgel befizesse a munkáltatója számlájára.

A hajdúszoboszlói férfi annak ellenére, hogy tudta a feladatellátáshoz tartozó kötelezettségeit, 2016. július 4- e és szeptember 12. napja közötti időszakban a Hajdúnánáson 30 ügyféltől, különböző időpontokban átvett pénzösszegeket rendszeres haszonszerzésre törekedve elsikkasztotta, majd a saját céljaira használta fel.

A vádlott ezen cselekményével 688.840,- forint kárt okozott a munkáltatójának, amely nem térült meg.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen nagyobb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

A vádiratban felfüggesztett börtön-, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.