Elsőfokú figyelmeztetés viharos szél miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Helyi hírek

Elérte a hidegfront Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét. Kedden viharos szélre, esőre, lehűlésre kell számítani. A viharos szél veszélye miatt  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Kedd éjfélig az ország döntő részén várható jelentős mennyiségű csapadék. A legkésőbb (kedd délután) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe érkezik meg a csapadék, így ott a nagyobb mennyiség inkább kedd estétől várható. Kedd éjfélig a Dunántúl nagy részén és a Dél-Alföldön területi átlagban többnyire 10-20 milliméternyi, a főváros tágabb térségében, az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység térségében 20-30 milliméternyi csapadék várható, de lokálisan ennél több is hullhat.

Az előrejelzés szerint kedd hajnalban általában 2-8 Celsius-fok lesz, de a Tiszántúlon 8-11 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 3 és 7, attól keletre 7 és 14 fok között várható, de a keleti határnál még ennél kicsit melegebb is lehet. Keleten a késő délelőtti, déli óráktól már csökken a hőmérséklet – közölte a meteorológiai szolgálat.

(MTI)