Újraindult a vonatközlekedés a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között

Helyi hírek Ország

Helyreállították a korábban megsérült felsővezetéket, így újraindulhatott a vonatközlekedés a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között – közölte a Mávinform szerda délután. A miskolci és a szolnoki vonalon fokozatosan, a kora esti órákra állhat helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

A vonattorlódások és a vonatszerelvény-fordulók miatt még mindig késésekre, vonatkimaradásokra kell számítani – írták.

Délután három óráig a Keletiből induló és oda érkező InterCity vonatok felár nélkül vehetők igénybe. Addig a Budapesti Közlekedési Központ az M2-es metró Keleti pályaudvar és Örs vezér tere közötti szakaszán, a H8-as HÉV Örs vezér tere és Gödöllő közötti szakaszán, továbbá a 169-es buszon és a 97E jelzésű buszon az Örs vezér tere és Rákos állomás között fogadja el a vasúti menetjegyeket és bérleteket.

A Mávinform korábban közölte: leszakadt a vasúti felsővezeték egy szakaszon a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között kedd délelőtt, emiatt a vonatok csak az egyik vágányon közlekedhettek. A menetidő jelentősen megnőtt a szolnoki és hatvani vonalakon, a gödöllői és sülysápi személyvonatok pedig nem közlekedtek. A helyreállítás közben a másik vágányon is felsővezetéki zárlat keletkezett.