Temető a Tisza, mikor kivirágzik.

Fotón és videón a Tisza idei virágzása

Helyi hírek Ország

A szerencsések látták, fotózták a Tisza kivirágzását vasárnap alkonyatkor, de inkább az újszegedi oldalon sétálók jártak sikerrel.

A kérészrajzás első híreire nem csak a Tisza virágzása kezdődött el, hanem az emberek rajzása is Szegeden. Vasárnap késő délután, az alkonyati órákban számosan csak ezért mentek le a folyó partjára. Sokan voltak a Sárga üdülőtelep homokos strandján is, de nem a kérészek, hanem a kíváncsi emberek.

A profik távcsövet is hoztak magukkal, azzal jól megfigyelhették a Tisza újszegedi partján a kérészek rajzását. E sorok írója legalább négy kilométert bicajozott felfelé a folyó mentén, minimum hatszor a vízig is lement, tiszavirágot azonban nem látott. Nem úgy, mint azok a szerencsés fiatalok, akik már “jártak a vízen” és a kérészmustra után betértek az Öreg Honvéd Kisvendéglőbe.

Tőlük kaptuk azt a fotót, amelyet elsőként tudunk megmutatni az idei tiszavirágzásról – a kép vasárnap este 19.13-kor készült. És mint fentebb látható, videót is küldtek.

Farkas Ágnes nagyon szép videót készített a tiszavirág születéséről, és azt fel is töltötte a Szegeden Láttam FB-csoport oldalára: