Lapos Szabadstrand Szeged

Megnyílt Szegeden a Lapos Szabadstrand

Bulvár Helyi hírek

Második évét kezdte meg ma délelőtt a felújított Lapos Szabadstrand, ami egy egész napos programsorozattal indította a szezont. Szegeden a Tiszában csak itt legális a fürdés.

Az elmúlt évben nyitott meg felújítása óta először a Lapos, a város évtizedek után visszakapta az egyik szabadstrandját. Akkor a koronavírus miatti korlátozások miatt kisebb volt a felhajtás a szezonindítón, de egész nyáron sokan látogattak ki a Tisza partjára

Lapos Szabadstrand Szeged

Ma egész napos családi programokkal, sztárfellépőkkel nyílik meg a Lapos Beach. A napfény városában az időjárás felelős is mindent megtett, a Tisza pedig a hűsölést biztosítja.

A Lapos Beach-et tavaly harmincmillió forintból alakította ki a szegedi önkormányzat. A területet közművesítették, konténer wc-ket, zuhanyzókat és öltözőket alakítottak ki, szemétgyűjtőket és bójasorokat telepítettek.

Lapos Szabadstrand Szeged

Tavaly, az első évben nagy sikert aratott a város új szabadstrandja, ezért is öröm, hogy az idén ismét megnyílik. A második szezonban is a vakáció első hétvégéjétől egészen az iskolaév kezdetéig várja a szegedi családokat és a város vendégeit a homokos part és a Tisza vize

– mondta az önkormányzat portáljának, a szeged.hu oldalnak Mihálik Edvin Zöld város programért felelős tanácsnok.

Tovább bővült az ingyenes sportolási lehetőség, már két strandröplabda pálya is várja a fürdőzőket. A szabadstrandra idén is délelőtt 9 órától este 8-ig látogatható ingyenesen, a Tiszában fürödni csak nyitvatartási időben szabad, és azt is csak a bójákkal kijelölte szakaszon.

Lapos Szabadstrand Szeged

Belépődíj nincs, a napozóágy azonban egy napra ezer forintot. Ebből százötven van, de ötven napernyő várja a strandolókat. Térfigyelő kamerarendszer is működik a Laposon, plusz napközben vízimentői szolgálat vigyáz a fürdőzőkre.

A szabadstrandon büfé is van, a Garden étterem stábja gondoskodik az enni-innivalóról: többek között koktélokat, üdítőket, valamint grillételeket, kínálnak és természetesen kézműves fagylaltot is – írja a szeged.hu.

Lapos Szabadstrand Szeged
Lapos Szabadstrand a Tiszán, gyerekekkel. Fotók: Frank Yvette

Szombaton egész napos ingyenes nyitó partit rendeznek, ahol programokkal, sztárfellépőkkel várják a szegedieket. Ami még ma várható:

13:30: Cocobongo zenekar

14:30: New Generation Fight team bemutató

15:00: Cocobongo zenekar

16:00: Dj G3rix

16:30: Skillfull tánciskola: hip-hop táncbemutató

17:00: Dj G3rix

18:30: Opitz Barbi

19:00: Pumped Gabó Sun(Set)