Szegedi Járási Ügyészség

Bolgár embercsempész letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség

Helyi hírek Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a bolgár férfinak, aki 20 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

A megalapozott gyanú szerint a férfi azért érkezett kisbusszal Magyarországra, hogy illegális határátlépőket csempésszen Ausztriába. Az ismeretlenül maradt megbízóitól kapott utasításoknak megfelelően a férfi 2022. június 19. napján, reggel 6 órakor Ásotthalom külterületén felvett az autóba 20 afgán és török állampolgárt, majd az unió belső területei felé indult. Röviddel az elindulást követően a rendőrök igazoltatták, előállították, majd őrizetbe vették.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon, június 21. ülésén fog dönteni.