Körforgalom a Lézerközpontnál

Már építik az új körforgalmat a szegedi lézerközpontnál

Gazdaság Helyi hírek

Facebook-oldalán közölt képeket Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester arról, hogy “folyik Szeged legnagyobb beruházásának, az ELI-hez vezető útnak az építése”.

A 4,5 milliárdos munka a lakótelepi övezetet köti össze az észak-nyugati gazdasági területtel, megteremtve a használható és fenntartható közlekedési kapcsolatot. A beruházásnak köszönhetően a gyalogos, kerékpáros, a személygépjármű és közösségi közlekedés feltételei egyaránt javulni fognak.

A beruházás az ELI-ALPS lézeres kutatóközpont, a mellé tervezett Science Park és Inkubátorház, valamint az 5. sz. főút szegedi bevezető szakasza és Béketelep között található vállalkozások gyors és közvetlen megközelítését szolgálja. A lakosság részére mindez azt is jelenti, hogy javul az 5. sz. főút és az autópályák megközelíthetősége.

Körforgalom a Lézerközpontnál

Ezen túlmenően Béketelep, Újrókus, Makkosház, Fodorkert, Felsőváros, Petőfitelep, Tápé lakói rövidebb úton juthatnak el a Budapesti úti bevásárlóközpontba és könnyebb lesz megközelíteni az ottani ipartelepeket, valamint a logisztikai központot is.

A közbeszerzési eljárásban az útépítés nyertes kivitelezője a Colas Út Építőipari Zrt. és a Délút Építő és Bányászati Kft. konzorciuma lett, a munkálatokkal a tervek szerint 2023 második negyedévének végére készülnek el.