Az idei műsor plakátja a Reök Palota előtt

Online közönségtalálkozók Stahl Judittal a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Helyi hírek Kultúra

Új formában tartja meg szokásos közönségtalálkozóit a Szegedi Szabadtéri Játékok. A négy Dóm téri produkció alkotóival, szereplőivel Stahl Judit beszélget majd, az érdeklődők online követhetik a találkozókat a fesztivál hivatalos Facebook-oldalán.

Évek óta hagyomány, hogy a Szabadtéri Játékokra látogató neves előadások első szegedi estéjét és az itt színre vitt önálló produkciók bemutatóit közönségtalálkozó előzi meg. Az elmúlt években számos rendező, alkotó, és persze az előadások sztárjai vettek részt ezeken, hogy kulisszatitkokat osszanak meg leendő nézőikkel és bemutassák készülő előadásaikat.

A színházrajongóknak ezúttal sem kell nélkülözniük a hangulatos beszélgetéseket és a szabadtéri előadásaival kapcsolatos legújabb érdekességeket. Idén azonban még több színházbarátnak lesz lehetősége csatlakozni az eseményhez, a világ bármely pontjáról. A rendhagyó közönségtalálkozókat ugyanis élő online közvetítésben követhetik végig az érdeklődők a Szabadtéri Játékok Facebook-oldalán.

A Reök-palota elegáns helyszínén, Szabadtéri Szalonként visszatérő sorozatban idén is minden, Dóm téri nagyprodukció szóba kerül. A  Szabadság, szerelem! – Petőfi a vitéz, a Mamma mia!, a La Traviata és a Chicago vezető művészei is beszámolnak  az előadások előkészületeiről, a neves alkotókkal pedig hasonlóképpen ismert beszélgetőtárs, Stahl Judit készíti a Szalon kötetlen interjúit.

Stahl Judit
Stahl Judit, a Szabadtéri Szalon házigazdája

A televíziós sikereiről is ismert, népszerű műsorvezető, üzletasszony, aki az 50 legbefolyásosabb magyar nő egyike a FORBES listáján, nemcsak a televíziózás és a gasztronómia világában mozog otthonosan, a színház is ismerős terep számára; már a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező szakának elvégzése alatt szoros kapcsolatot alakított ki a színpadi műfajjal és annak képviselőivel.

Több közös óránk is volt a színművész szakosokkal, és a másodévet követően már dolgozhattunk is velük együtt. A Szegedi Szabadtéri Játékok pedig nagy hagyományú és méltán híres eseménysorozat, és megtiszteltetésnek érzem, hogy bármilyen formában ebben részt vehetek

– nyilatkozta Stahl Judit.

A műsorvezetővel elsőként június 28-án kedden, 17.00 órakor találkozhatnak az érdeklődők. Stahl Judit a játékok Dóm téri nyitóprodukciójának a Szabadság, szerelem! – Petőfi a vitéz című tánc-szín-játéknak alkotóival beszélget a Szabadtéri Szalonban. Zsuráfszky Zoltán rendező-koreográfus és Zs. Vincze Zsuzsa társrendező-koreográfus mesél majd arról, hogyan készülnek az előadásra, amelyben nemcsak a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és Zenekara, de még a Szeged Táncegyüttes és a Tiszavirág Néptáncegyesület gyermekszereplői is részt vesznek.

Az előadás ősbemutatóját július 1-jén tekintheti meg a közönség a Dóm téren.

Nyitókép: Frank Yvette