Szegedi Vízi Színház

Kánikulai matinéval tért vissza a Tisza-partra a Szegedi Vízi Színház

Helyi hírek Kultúra

Harmadszor szervezi meg nyári fesztiválját a Szegedi Vízi Színházat július 1. és 10. között a Szegedi Pinceszínház. A szezon pénteken este egy ősbemutatóval indul, A szegedi boszorkányok című történelmi thrillert a fiatalokból álló Genéziusz Színház társulata adja elő Tisza-parton.

“Napirend” előtt, pénteken 11 órától a Vackort adta elő az Aranyszamár színház. Tette ezt amúgy gyermekbarát időpontban, de embertelen melegben, ami erősen meglátszott a nézőszámon is. Ennél enyhébb idő a holnapi matinén sem lesz a napfény városában – és a közeli jövőben sem.

Július 2-án, szombaton délelőtt 11 órától tehát a Görbetükör társulat Varázsló iskola című gyerekdarabját láthatják a legkisebbek, míg vasárnap délelőtt ugyancsak a fiataloknak szóló Kiskakas gyémánt félkrajcárja kerül színre. Este fél 9-től pedig a Zentai Magyar Kamaraszínház hozza el a Szegedre a Tündér Míra című ifjúsági előadást.

Szegedi Vízi SzínházHét közben is lesznek előadások, 8-án, péntek estére egy zenés felnőtteknek szóló darabbal készülnek. A Villon-Faludy Megáldva és leköpve mindenütt című egy egyszemélyes darab főszereplője Gál Tamás. Szombaton este a Szegedi Pinceszínház ifjúsági musicalje, A banda lesz látható. Varga Bálint és Janik László közös darabja ezúttal vidám és komoly témák egyvelegéből gyúr drogprevenciós, érzékenyítő előadás.

Az előadásokat most is a Huszár Mátyás rakparton, a Tisza Dokk és a vízirendészeti úszómű közötti partszakaszon berendezett több mint háromszáz fő befogadására alkalmas szabadtéri játszóhelyen láthatja a közönség.

Fotók: Frank Yvette