Rendőrök a szabadkai erdőnél

Tűzparancsuk van a szerb rendőröknek a szabadkai erdőben lövöldöző migránsokra

Európa Helyi hírek Ország Rendőrség

Meg nem erősített hírek szerint migránsok két – egy afgánokból és egy pakisztániakból álló – csoportja támadt egymásra szombat hajnalban a Szabadka mellett fekvő erdőben – jelentette az M1 aktuális csatorna a helyszínről.

A tudósító azt mondta, hogy a szabadkai kórházban hat migránst ápolnak tűzfegyver okozta sérülésekkel, közül egy 16 éves lány van a legsúlyosabb állapotban. A szabadkai erdőben egyébként családos migránsok is vannak – tette hozzá.

A tudósító közlése szerint az összecsapásnak eddig egy halálos áldozata van – korábbi híradásunkban kettőről írtunk. Elmondta, megérkezett a helyszínre Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter, aki megtekinti a rendőri akciót.

Az egyik rendőr a tudósítónak azt mondta, hogy állítólag a migránsok a rendőrökre lőttek, ezért a hatóság munkatársainak tűzparancsuk van. – Az egyik csoport továbbra is szökésben van – hangzott el az M1 aktuális csatornán.

A hirado.hu azt írja, két életveszélyes és több súlyos sérültje van a szombat reggel történt migráns-leszámolásnak Szabadkán. Két csoport támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai makkhetesi erdőben. A rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, az erdő környékét lezárták.

Nyitókép: Magyar Szó