Tramtrain Szeged belvárosában.

Nem cáfolta a MÁV vezére a tramtrain augusztus eleji fizetős indulását

Gazdaság Helyi hírek

Röszkénél, a szerb határ mellett, Mészáros Lőrinc vágányépítő gépláncának megtekintése közben a megyeszékhely önkormányzatának portálja, a szeged.hu rákérdezett arra, mikortól lesznek fizetősek a tramtarin-járatok.

A Szeged–Röszke–Országhatár vasútvonal-fejlesztés kivitelezési munkáinak állásáról tartott sajtótájékoztatót Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára és Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója vasárnap.

Itt kérdezte meg MÁV első emberét a portál, hogy mikor indulhat meg a fizetős vasútvillamosi közlekedés Szeged és Hódmezővásárhely között. Pafféri Zoltán előbb nagyon óvatosan azt mondta, szeretnék idén elindítani, majd amikor megjegyezték neki, a legfrissebb hírek szerint augusztus 1-jén elvileg elindítanák a fizetős tramtraineket, egy fokkal határozottabban mondta: „Igen, erre gyúrunk…”

Egyúttal kiemelte azt is, ez nem azt fogja jelenteni, hogy a buszközlekedést a két megyei jogú város között egyik pillanatról a másikra leállítják. Megvizsgálják majd, melyek azok a járatok, amiket érdemes megtartani Szeged és Hódmezővásárhely között.

Nyitókép: Tramtrain Szeged belvárosában. Fotó: Frank Yvette