Fóka a Szegedi Vadasparkban

Állati melegben nézegessen vadasparki galériát!

Gazdaság Helyi hírek Wellness

A Szegedi Vadaspark lakóit vízzel locsolják és gyümölcsös jégkockával hűtik a nyári kánikulában, hogy elviselhetőbbé tegyék az egyes állatoknak szokatlanul forró időjárást.

A zsiráfnak még csak csak, de a fókának azért ez már több a kelleténél. Írhatnánk, hogy hőháztartás, meg gyümölcsparfé, de inkább olvassák az időjárás előrejelzést és nézzék meg Frank Yvette fotóit.

Anticiklon határozza meg szinte egész Európa időjárását. Közép-Európában 30, Nyugat-Európában többnyire 35 fok feletti a csúcsérték. Spanyolországban, valamint Franciaországban néhol 40 fok köré is felmelegedett a levegő. Nálunk folytatódik a napos időjárás, tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Itthon szerdán zavartalanul napos időre van kilátás, a légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 18 fok között alakul, az északi völgyekben alacsonyabb, a vízpartokon, belterületeken magasabb értékeket is mérhetnek. A csúcshőmérséklet szerdán 32 és 37 fok között alakul – szegeden az utóbbi érték a valószínű.

– ka –

Kövessen bennünket a Facebookon a legfrissebb szegedi hírekért!