Nyíregyházi vállalkozás nyerte az Év turisztikai szervezete díját

Helyi hírek

Átadták Az utazó magazin 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjait hétfőn Budapesten; a legjobb határon túli magyar szálláshelyet és a legjobb külhoni magyar éttermet is díjazták.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón örömét fejezte ki, hogy a magazin a külhoni magyar turisztikai szolgáltatókra is kiterjesztette a versenyt. Fontosnak nevezte, hogy az egységes Kárpát-medencében való gondolkodás az élet egyre több területén megjelenjen.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2016 óta támogatja a külhoni magyar kisvállalkozókat, köztük számos turisztikai szolgáltatót – jelezte. Közölte, felméréseik azt mutatják, hogy a külhoni magyar vállalkozások 92 százalékban magyar embereket foglalkoztatnak, így ha őket támogatják, azzal magyar családok sokaságát segítik.

Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese arról beszélt: a verseny is azt mutatja, hogy a turizmusért tett erőfeszítések a nehéz körülmények ellenére sikeresek, a szakma az új kihívások ellenére jobban és többet teljesít, az emberek pedig utazni akarnak.

Érsek M. Zoltán főszerkesztő elmondta, hogy az idén is 30 kategóriában adtak át elismeréseket, és az év turisztikai szervezete a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. nyerte meg.

A díj az önkormányzat tudatos turisztikai fejlesztéseit, valamint a TDM szervezet és a város turisztikai attrakcióinak hatékony együttműködését is dicséri – nyilatkozta Furkóné Szabó Marianna, aki hozzátette, az elért eredményeket leginkább a városban eltöltött vendégéjszakák száma tükrözi, ami az elmúlt 10 évben megduplázódott Nyíregyházán.

A kereskedelmi szálláshelyek 2021-ben az országos átlagot meghaladóan közel 20%-os növekedést értek el Nyíregyházán, a belföldről érkező turisták által eltöltött vendégéjszakák száma pedig már meghaladta a pandémia előtti rekordévnek számító 2019-es év adatait.