SZTE jogi kar

Hivatalosan is átvette felújított épületét az SZTE jogi kara

Egyetem Gazdaság Helyi hírek

Hosszú idő után eljött a pillanat, amit mi már nagyon vártunk: a mai napon az ÁJTK főépületének felújítása során az átadás-átvételi folyamat egyik utolsó elemeként megtörtént az épület birtokbavétele – írta közösségi oldalán a jogi kar szerdán.

Az épületét az ÁJTK nevében Prof. Dr. Görög Márta vette át. – A munka itt nem áll meg, most következik az adminisztráció visszaköltözése az épületbe, hogy azután tanévnyitó fesztivál keretében átadhassuk az épületet azoknak, akiket szolgálni hivatott, karunk hallgatóinak – írta a posztban a dékán, hozzátéve, mindenki munkáját köszönik, aki érintett volt a felújításban.

A decemberi sajtóbejáráson az ígérték, az épület 2022 júliusára fog elkészülni – ez teljesült. A 3795 négyzetméter alapterületű épület felújítása és teljes átalakítása a Nemesi Pál-féle szegedi Ferroép Kft. munkája, a műszaki fejlesztés, a belső tér szerkezeti, műemléki-történeti rekonstrukciója, valamint az emlék-és bemutatóhely kialakítása 1 milliárd 885 millió forint kormányzati támogatásból valósult meg.

Nyitókép: Frank Yvette