Tüntetés Mi hazánk

Ismét sokan tüntettek Szegeden a rezsicsökkentés csökkentése ellen

Gazdaság Helyi hírek Rendőrség

Tüntetést tartott a Mi Hazánk Mozgalom Szegeden, a Nagyáruház előtt, ahol aláírásgyűjtő pult is várta azokat, akik így is tiltakozni akartak a rezsi, illetve katatörvények módosítása ellen.

A felszólalásokat Baranyi László megyei elnök kezdte, beszédében főleg az energiaárakra fókuszált. Öt Fackelmann István, Ásotthalom alpolgármestere követte, aki meglehetősen hosszúra nyúlt beszédében a térséget érintő migrációs problémákat, az aszályt, majd a rezsit és a katát elemezte.

Toroczkai László egyebek között szólt a covidról, az energiaárakról, de még a globális elit uralmáról is. – Hosszasan elemezte, hogy a Mi Hazánk már a járvány elején arra próbálta meg felhívni az emberek figyelmét, hogy nem akkora a gond, mint amekkorának a politikai elit láttatni akarja – idézett beszédéből a szegeder.hu.

Beszélt az amúgy valóban civilek által szervezett budapesti katamódosítások ellen szervezett tüntetésekről is, ahol ott volt a Mi Hazánk Mozgalom és ő is, egészen addig, amíg a politikai erők ki nem vonultak a tüntetők közé.

Beszéde végén az energiaárak emelkedésével azt vizionálta, hogy míg Németországban bezáratták az atomerőműveket, Magyarországon Paks még üzemel, illetve a szerbek felől gázt is kapunk, ezért az is elképzelhető, hogy mi fogunk majd energiahordozókkal segítséget nyújtani Németországnak.

Fotók: Frank Yvette