Orgonák éjszakája

Vízi látványshow is lesz a Móra-parkban az Orgonák szegedi éjszakáján

Helyi hírek Kultúra Party Zone

Augusztus 6-án idén is megrendezik országszerte az Orgonák éjszakáját, a Filharmónia Magyarország által szervezett zenei eseménysorozathoz most is csatlakozik Szeged. Ismét megtöltik a templomokat, tereket, a különleges helyszíneket a hangszerek királynőjének hangjaival. 

A Móra-park két éve teljesen megújult szökőkútja orgonára komponált vízi látványshow-val várja három napon keresztül a az érdeklődőket, írja az önkormányzat portálja, a szeged.hu.

Pénteken, szombaton és vasárnap 13 és 21 óra között minden egész órában megszólal a hangszerek királynője, hogy látványos vízishow-val kápráztassa el a szegedieket. Többek között a szökőkút vízsugarai Bach, Johan Strauss és Saint-Saëns egy-egy orgonára komponált művére fognak táncot járni.

20:10-kor különleges víziorgona koncert kezdődik, a zenei aláfestést ekkor nem felvételről hallhatjuk majd, hanem két fiatal művész tolmácsolásában, akik színes műsorral készülnek az Orgonák Éjszakájára. Az előadók: Dóbisz Áron – orgona, Samodai Bence János – trombita.

Szegeden két helyen is hirdetnek ingyenes orgonakoncerteket. Augusztus 6-án, szombaton délután 5 órakor a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Szegedi Gyülekezetének Bokor utcai épületében Magda Dávid orgonál. Ugyancsak szombaton este háromnegyed 7-kor a Tarjánvárosi Szent Gellért Templomba várják az orgonamuzsika kedvelőit – itt Simon Bálint szólaltatja meg a hangszerek királynőjét.