MTK - Szeged mérkőzés

Feljelentette az MTK a Budapesten zsidóbűnözésről éneklő szegedi fociultrákat

Helyi hírek Rendőrség Sport

Félelemkeltés, antiszemita gyűlölködés és „zsidózás” az MTK – Szeged labdarúgó mérkőzés után, az ügyben feljelentést tesz az MTK.

A hétfő esti MTK Budapest – Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgó mérkőzés után a szegedi szurkolók egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva hagyta el az MTK stadionját és környékét. Az esetről videófelvételt készített egy megriadt 12 éves MTK szurkoló kislány, aki az édesapjával látogatott ki a mérkőzésre. Az esetről a 444.hu írt először, a portál a videót kitette az oldalára.

A portál egyik újságírója a mérkőzést a helyszínen nézte meg. – A szegediek a meccs egy pontján hangos „Gág-gá-gá, buzi MTK” éneklésbe kezdtek, mire a kékek tapssal és visszakiabálásokkal reagáltak. Több néző szerint néhány vendégszurkoló náci karlendítésekkel is kifejezte véleményét – írta a meccsről.

Az MTK Budapest elítéli az antiszemitizmus és rasszizmus mindennemű megnyilvánulását, és ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a rendőrségen

– írta csütörtöki közleményében a klub.

Az MTK Budapest labdarúgó csapata elfogadhatatlannak tart minden antiszemita és rasszista megnyilvánulást, bármilyen kisebbség elleni gyűlöletbeszédet, félelemkeltést. “Tiltakozunk az érintett szegedi szurkolók antiszemita viselkedése ellen, akik esetenként már a mérkőzés alatt is elfogadhatatlan rigmusokat skandáltak. Kiállunk a megsértett, megbántott és megfenyegetett szurkolóink mellett, és az MTK családja nevében minden jóérzésű honfitársunkat arra kérjük, vállaljon szolidaritást velünk.”

Szurkolóik elfogadhatatlan viselkedése miatt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia futballklub együttműködését kérjük abban, hogy a klubjukra és Szeged városára is szégyent hozó, érintett szurkolókat, saját hatáskörükben, a jogszabályok adta keretek között felelősségre vonják annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset

– írták a közleményben.

A történtek miatt az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen. Hangsúlyozzák, hogy a jövőben is minden egyes alkalommal így fognak eljárni, ha antiszemita, rasszista, gyűlöletkeltő megnyilvánulással találkoznak.

– Biztos vagyok benne, hogy az nem Szeged hangja, ami az MTK meccsen és utána hallatszott, ami miatt a város neve szalagcímbe került, és ami miatt a feljelentés született. És biztos vagyok benne, hogy a legtöbb szegedi számára elfogadhatatlan, ha a városunk nevét ilyen módon szennyezik be – írta Nagy Sándor. A város gazdaságfejlesztési alpolgármestere hozzátette: “Szeged azért lehet prosperáló város, mert tisztelettel vagyunk egymás iránt, mert hiszünk a helyi közösség sokszínűségében, mert szolidárisak vagyunk a bajban. Aki megpróbálja ezt szétszakítani, az Szeged jövőjét, fejlődését próbálja szétszakítani.”

– ka –

Nyitókép: mtkbudapest.hu, fotó: Zádor Péter

Kövessen bennünket a Facebookon a legfrissebb szegedi hírekért!