Szegedi Nemzeti Színház

Augusztus 15-én nyit a Szegedi Nemzeti Színház jegyirodája

Helyi hírek Kultúra

A Szegedi Nemzeti Színház augusztus 15-től várja a teátrum jegy- és bérletvásárlóit a Stefánia 6. alatti jegyirodában, ahol az első 50 bérletvásárló ajándék páros belépőt kap Rost Andrea és vendégei koncertjére az Újszegedi Szabadtérin.

A 2022/23-es évad előzetesen meghirdetett műsora változik: Giuseppe Verdi Falstaff című operája helyett A kalózt láthatja a szegedi közönség 2023 tavaszától. A korábban megváltott bérletek automatikusan módosulnak, érvényesek az új előadásra.

A kalóz Verdi „a gályarabság éveiként” emlegetett alkotói periódusában született, mikor a zeneszerzőt elhalmozták megrendelésekkel, 8 év alatt 13 operát komponált. A szövegkönyv alapjául szolgáló Byron költemény a romantika korában hatalmas népszerűségnek örvendett. Verdi mellett megihlette Berliozt és a Giselle szerzőjét, Adamot is. A társadalom peremén rekedt, kitaszított ember a korszak kedvelt témája volt. Verdi is előszeretettel tette meg operáinak főhősévé a kurtizánt, a testi hibával élő Rigolettót vagy éppen a kalózt.

Corrado, a kalózok vezére új megbízatást kap: Seid pasa ellen kell támadnia. A harc során Corrado kimenti Seid rabszolganőit az égő háremből. Elfogják, de a pasa kedvenc háremhölgye beleszeret, kiszabadítja és megöli a pasát. Corrado hű marad menyasszonyához, Medorához, aki viszont – miután a kalózok Corrado nélkül érnek haza – megmérgezi magát. Mikor Corrado értesül menyasszonya haláláról, a tengerbe veti magát.

Legdrágábban – 36 és 57 ezer forint között – most is a Nemzeti premier bérlethez lehet hozzájutni. Ez a két játszóhely mind a tizenkét bemutatójára helyet biztosít a tulajdonosának. A legolcsóbb a Gregor József bérlet, amit már 5900 forintért is meg lehet vásárolni és amelyik három produkcióra – A bűvös vadász, A denevér és A kalóz című operára, operettre – érvényes.

Jegyiroda nyitva tartás:

augusztus 15-től hétfőtől péntekig 10–17 óráig,

szombaton 10–12 óráig, vasárnap és ünnepnapokon zárva.

Telefon: 62/554-714; 62/554-715; 62/554-716

Szegedi Nemzeti Színház