Szegedi Halfesztivál

Szeptember első hétvégéjén rendezik a Szegedi Halfesztivált

Gasztro Helyi hírek Party Zone

Két év után ismét útra kelnek az óriás bográcsok és elfoglalják helyüket a múzeum előtti Vízi bástyán. A tiszai halászlé ünnepét a hagyományokhoz híven szeptember első hétvégéjén rendezik a Tisza parton.

A Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon 2022. szeptember 2-4. között a Tisza szegedi rakpartja ismételt halászcsárdák és kézművesek, borászok és sörfőzők, fesztivál látogatók találkozóhelyévé válik.
Az újszegedi Partfürdőn szeptember 3-án a halfőzők mérik össze tudásukat és mindenki saját maga készíti el bográcsban az általa féltve őrzött receptúra szerint a halászlevet. Az elkészült étkeket neves mesterszakácsok zsűrizik majd.

Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács, a Szegedi Halfesztivál főszervezője a szeged365.hu portálnak azt nyilatkozta, hogy nem tart attól, hogy a koronavírus keresztülhúzza a számításokat. Mint elárulta, a partnerekkel olyan vis maior szerződéseket kötöttek, ami ilyen esetben védi a szerződő feleket. Ugyanakkor, ha addigra szigorítások jönnének, mint például újbóli létszámkorlátozás a rendezvényekre, akkor félreállnak és a szerint cselekednek. Minden más esetben megtartják a fesztivált.

Szegedi Halfesztivál

A Huszár Mátyás rakpartra már pénteken kitelepülnek a halászcsárdák, kézművesek, borászok és sörfőzők. A korábbi évekhez hasonlóan gyermekprogramok is fogják kísérni a rendezvényt, például arcfestés és aszfalt rajzolás várja majd a legkisebbeket. – A rendezvény zenei repertoárjának összeállításában idén a helyi művészekre helyezik a hangsúlyt, a Szeged és környékbeli közismert zenészeknek és diszkósoknak szeretnének fellépési lehetőséget biztosítani a színpadon. A halfesztivál hangulatát például a Gera Fivérek, a Zsomboys, vagy éppen Raksa Bernadett előadása fogja emelni – írta a szeged365.hu.

A Rotary Club Szeged Dóm idén is megrendezi a kacsaversenyt. – Mi már készülünk, számoljuk a kacsákat és ellenőrizzük, hiánytalanul megvannak-e a soron következő Kacsafutamra. Várják a szponzorok, támogatók jelentkezését – gyermekek életmentő szívműtéteit támogatják a bevételből.

Archív fotók: Frank Yvette